Ceylanpınar Tarım İşletmesinde yetiştirilen bazı şeftali ve nektarin çeşitlerinin fenolojik ve pomolojik özellikleri üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
oz Yüksek Lisans Tezi Ceylanpınar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Bazı Şeftali ve Nektarin Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma İsmaü TOSUN Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı 1999, Sayfa: 44 Bu çalışma, Ceylanpınar Tanm İşletmesi Müdürlüğü'ne bağlı Beyazkule işletmesinde 1996-1997 yıllan arasında yürütülmüştür. Beyazkule işletmesi arazisi içinde bulunan CEYTAM Araştırma İstasyonunda 1991 yılında tesis edilen 18 çeşit şeftali ve 4 çeşit nektarin çeşidinin 1996-1997 yıllarındaki fenolojik ve pomolojik özellikleri saptanmıştır. Elde edilen bulgulara göre, genel olarak gerek şeftali gerekse nektarin çeşitlerinde meyvelerin küçük kaldığı, ancak olgunlaşmanın öteki şeftali yetiştirilen bölgelerde daha erken olduğu ve meyve kalite özeliklerinden olan SÇKM oranının daha yüksek oranda olduğu belirlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Prunus persica, Şeftali, Fenolojı, Pomoloji IV ABSTRACT Master Thesis An investigation on phenological and pomological traits of some peach and nectarine cultivars grown at Ceylanpinar State Farm Ismail TOSUN Harran University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Horticulture 1999, Page: 44 This experiment was carried out at Beyazkule in Ceylanpinar State Farm during 1996-1997. The phenological and pomological characters of 18 peach (June Gold, Dawnee, Springtime, Harbinger, Dixired, Gold Dust, Flavorcrest, Springcrest, Cardinal, Sunbrite, May Gold, Red Haven, Legacy, M. Gem Free, Ranger, Starking D., Glohaven and Coronet) and 4 nectarines (Armking, Cherokee, Independence and Silverlode) cultivars planted in CEYTAM in 1991 were determined. According to obtained data, the fruits size were small in both peach and nectarine varieties, but maturity was earlier, and quality cahracteristic of soluble dry matter contents were higher than other peach growing areas. KEYWORDS: Prunus persica, Peach, Phenology, Pomology.
Collections