Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Agriculture"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bazı Kışlık Makarnalık Buğday Çeşitlerinde, Farklı Gelişme Dönemlerinde Yapraktan Uygulanan Çinkonun, Dane Antioksidan Özellikleri ve Diğer Kalite Parametrelerine Etkileri.
(GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-02)Bu çalışma, makarnalık buğdayda dane dolumunun farklı dönemlerinde (süt olum veya hamur olum) %0.2 dozunda yapraktan uygulanan çinkonun (ZnSO4.7H2O) dane antioksidan aktivitesi (DPPH. ve ABTS.+ radikal giderme aktiviteleri ... -
Farklı ekim zamanı ve normunun, gümüşhane şeker fasulyesinde verim ve teknolojik özelliklere etkisi
(GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Çalışma, farklı ekim zamanında (22 Mayıs, 6 Haziran ve 21 Haziran) ve farklı ekim aralıklarında (30×5 cm, 30×10 cm, 30×15 cm, 45×5 cm, 45×10 cm, 45×5 cm) ekilen Gümüşhane Şeker Fasulyesinin verimi ve bazı tekonolojik ... -
Organik süt sığırı yetiştiriciliğinin esasları organik ve konvansiyonel şartlarda üretim yapan işletmelerin bazı özellikler bakımından karşılaştırılması
(GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-25)Ülkemiz organik süt sığırcılığı bakımından önemli potansiyele sahip olmakla birlikte, organik kesif yem temini başta olmak üzere mevcut bazı sorunlardan dolayı, söz konusu sektörde beklenen olumlu gelişmeler yaşanmamıştır. ... -
Şeker mısırında (Zea mays L. var. Saccharata sturt), kimyasal gübreye alternatif farklı organik gübre kaynaklarının bazı tarımsal, teknolojik ve dane antioksidan özellikleri üzerindeki etkileri
(GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada, Kahramanmaraş koşullarında kimyasal gübreye alternatif olarak farklı organik gübre kaynaklarının, şeker mısırında verim ve verim unsurları ile bazı teknolojik ve antioksidan özellikleri üzerindeki etkilerinin ... -
Türkiye'de organik bitkisel ve hayvansal üretimin mevcut durumu
(GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Organik ürünlere olan talep her geçen gün artmaktadır. Bu talep dünyada organik tarım yapan ülkelerin ve çiftçilerin sayısında, organik tarım yapılan alanların miktarında ve organik tarımın pazar payında, artışların olmasına ...