Show simple item record

dc.contributor.advisorKınalıoğlu, Kadir
dc.contributor.authorAydin, Sinem
dc.date.accessioned2020-12-04T13:52:57Z
dc.date.available2020-12-04T13:52:57Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/88133
dc.description.abstractBu araştırmada, Roccellaceae familyasına ait Roccella phycopsis ve Parmeliaceae familyasına ait Flavoparmelia caperata likenlerinden elde edilen metanolik ve etanolik ekstraktların antibakteriyal aktiviteleri disk difüzyon yöntemi ve MİK yöntemleriyle test bakterilerine karşı denenmiştir.Ayrıca, ekstraktların antioksidan aktiviteleri DPPH. radikali süpürme aktivitesi, indirgeme gücü, toplam fenolik içeriği, toplam flavonoid içeriği, ABTS.+ radikali süpürme aktivitesi, metal şelatlama aktivitesi, TBA testi yöntemleri kullanılarak belirlenmiştir.Ekstraktlarda yapılan bütün testlerde antioksidan ve antibakteriyal aktivite gözlemlendiğinden çalışılan liken ekstraktlarının doğal bir antioksidan ve antibakteriyal kaynağı olabileceği sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, the antibacterial activities of ethanolic and methanolic extracts of Roccella phycopsis which belong to Roccellaceae familia and Flavoparmelia caperata which belongs to Parmeliaceae familia were investigated against test bacteria by using disc diffusion method and MIC methods.Antioxidant activities of extracts were determined by using DPPH. Radical scavenging activity, total fenolic content, total flavonoid content, ABTS.+ radical scavenging activity, metal chelating activity, TBA test methods.It is concluded that extracts can be a fine natural antioxidant and antibacterial sources because they have high antioxidant and antibacterial activities.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.titleGiresun ilinden toplanan Flavoparmelia caperata (L.) Hale (parmeliaceae) ve Roccella phycopsis Ach. (roccellaceae) likenlerinin antibakteriyal ve antioksidan özelliklerinin araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of antibacterial and antioxidant activities of Roccella phycopsis Ach. (roccellaceae) and Flavoparmelia caperata(L.) Hale lichens collected from Giresun province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid430630
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGİRESUN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid406430
dc.description.pages80
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess