Phytolacca americana L. bitkisinin meyve, yaprak ve gövde kısımlarının esansiyel yağ ve çözücü ekstraktının GC/MS analizi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu tez çalışmasında Phytolacca americana L. bitkisinin olgun meyve, yaprak ve gövde kısımları kullanılarak destilasyon ve ekstraksiyon yöntemleri ile elde edilen esansiyel yağ ve kloroform ekstraktlarının kimyasal bileşenleri GC-MS yöntemi ile analiz edildi. Yapısı aydınlatılan 82 adet doğal bileşikten; 2(1-metilvinil) tiyofen (%25,6) bileşiği meyve esansiyel yağın, heksadekanoik asit (%24,43) bileşiği meyve kloroform ekstratının, (E)-2-Heksanal (%11,58) bileşiği yaprak esansiyel yağın, heksadekanoik asit (%16,87) bileşiği yaprak kloroform ekstratının, heksadekanoik asit (%14,95) bileşiği gövde esansiyel yağın, heksadekanoik asit (%15,86) bileşiği gövde kloroform ekstratının ana bileşenleri olarak belirlenmiştir. In this thesis, composition analysis of the essential oil obtained by distillation and the extract obtained by chloroform extraction of fruit, leaf, stem parts of Phytolacca americana L. were performed. Structure of 82 pieces natural compounds have been identified; 2(1-methylvinyl)thiophene (25,6%) compound of fruit essential oil, hexadecanoic acid (24,43%) compound of fruit chloroform extracts, (E)-2-Hexenal (11,58%) compound of leaf essential oil, hexadecanoic acid (16,87%) compound of leaf chloroform extracts, hexadecanoic acid (14,95%) compound of stem essential oil, hexadecanoic acid (15,86%) compound of stem chloroform extracts have been identified as major components.
Collections