Markalaşma süresi ve marka yönetimi ÇAYKUR`un yöresel alt markalarından biri olan `42 no`lu Tirebolu çayı` markasının monografik yöntem ile analizi ve yeniden konumlandırma önerileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Günümüzün küreselleşen ve giderek büyüyen rekabet ortamında, ayakta kalmak ve uzun süreli başarılı olmak isteyen işletmeler rakiplerinden farklılaşmak ve daha fazla pazar payı elde etmek için yoğun çaba içerisine girmek durumunda kalmışlardır. Yanı sıra hızla gelişme eğiliminde olan teknoloji, üretilen ürünler arasındaki somut ve belirgin farklılıkları oldukça azaltmış ve ürünleri neredeyse özellikleri ve kaliteleri bakımından bir anlamda standart hale getirmiştir. Bu durum işletmeleri ürünlerini farklılaştırma yolunda yeni arayışlara ve daha geniş pazar payı elde etmeye yönelik profesyonel kurum içi iletişim ve marka çalışmalarına yönelmiştir. İşletmeler; marka inovasyonları, yeni reklam mecraları, sosyo-kültürel faaliyet katılımları ile rakiplerinden bir adım öteye gitme çabası içine girmişlerdir. Bu çalışmada, yaş çay alımı bakımından ülkedeki en yüksek paya sahip olan ulusal çay markası ÇAYKUR'un yöresel alt markalarından biri olan `42 No'lu TİREBOLU ÇAYI` ele alınmıştır. Tezin teorik kısmında; markalaşma süreci ve marka yönetimi konuları ele alınmış, araştırma kısmının yer aldığı üçüncü bölümde de; amaçsal örneklem bağlamında seçilen alt markanın markalaşma süreci ve marka yönetimi analiz edilmeye çalışılmıştır. Niteliksel bir araştırmaya dayanan ve monografik (örnek olay) yöntemi ile analizi yapılan bu alt markaya dair elde edilen veriler ışığında yeniden konumlandırma önerilerinde de bulunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Marka, Markalaşma, Farklılaşma, Yöresel, Çay In today's dynamic business environment, an organization must stay competitive by thinking tactically and strategically. For that reason, business managers have had to work hardto struggle against competition and achieve long-term success. Besides, technology which havebeen developed rapidly has greatly reduced the concrete and distinct differences between theproduced products. In addition, it has standardized products in terms of quality and maintenanceof qualities.This has led to new pursuits to differentiate businesses' products and to professional inhousecommunications and branding efforts to achieve broader market share. Businessmanagers aims are going one step furhter than their competitors in terms of brand innovations,new ad campaigns, and socio-cultural activity participation.In this study, `TIREBOLU TEA No. 42` which is one of the regional sub-brands of thealmost well-known national tea brand ÇAYKUR is considered. In the theoretical part of the thesis; branding process and brand management issues are discussed and in the third part wherethe research part is included; the branding process and brand management of the selectedsubmarket in the context of the objective sample were tried to be analyzed. Based on aqualitative research and analysis by monographic (case study) method, re-positioning of theobtained data on the sub-brand is also suggested.Key Words: Brand, Branding, Differentation, Regional, Tea
Collections