Bartın ilinin ekoturizm kapsamında değerlendirilmesi
dc.contributor.advisor | Faikoğlu, Seyda | |
dc.contributor.author | Yilmaz, Burak | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T12:57:49Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T12:57:49Z | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.date.issued | 2020-06-29 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/86344 | |
dc.description.abstract | Dünyada gerçekleşen değişimler ve gelişimler insanların beklentilerini ve yaşam tarzlarını etkilemiştir. İnsanların beklenti ve taleplerindeki değişiklikler, dinamik ve yeniliklere uyum sağlamak zorunda olan turizm sektöründe de ürün çeşitliliğini artırmaya ve yeni kavramlar üretmeye itmiş ve bu talep ve beklentilere cevap vermeye çalışmıştır. Bu kavramlardan biri de ekoturizmdir. Sürdürülebilirlik kavramıyla birlikte gündeme gelen ekoturizm; turizm değerlerinin bölgesel ve yerel özelliklerin korunup devamlılığın sağlanmasını, doğal, çevresel ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılıp bu değerlerin korunarak ve geliştirilerek yerel halk için istihdam sağlayıp, yerel kalkınmaya destek olan bir olgudur. Çalışma alanı olarak seçilen Bartın ili, sahip olduğu kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile ekoturizm potansiyeline sahip olmasına rağmen altyapı, üstyapı, reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yetersizlikleri nedeniyle turizmden yeterli payı alamamaktadır. Bu çalışmada, turizm için kaynak olan doğal ve kültürel değerlerin korunup sürekliliğinin sağlanması ile bölgenin ve yöre halkının kalkınması bakımından bölgenin ekoturizm potansiyelinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda bölgede faaliyet gösteren otel ve restoran yetkilileri ile görüşme yapılmış ve yerel halka anket uygulanmıştır. | |
dc.description.abstract | Changes and developments in the world have affected people's expectations and lifestyles. Changes of people's expectations and demands have driven the tourism sector to adapt to dynamic and innovation and to increase product diversity and to create new concepts and to respond to these demands and expectations. One of these concepts is Ecotourism. Eco-tourism which has emerged with the concept `sustainability` is a fact that provides the sustainability of regional ve local features of tourism values by being kept of them, provides employment for the local people by keeping and improving these values after natural, environmental and cultural values are given prominence, and backs up the local developmentBartın province, chosen as a study area, has not got enough share from tourism due to lack of infrastructure, superstructure, advertising and promotional activities despite its cultural values and natural beauties and ecotourism potential. In this study, it is aimed to determine the potential of ecotourism of the region in terms of the development of the region and the people of the region by ensuring the continuity and preservation of the natural and cultural values that are the source of tourism. In line with this aim, meetings were held with hotel and restaurant authorities operating in the province and the survey was applied to locals. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | Bartın ilinin ekoturizm kapsamında değerlendirilmesi | |
dc.title.alternative | Evaluation of the Bartın province in the scope of ecotourism | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-06-29 | |
dc.contributor.department | Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Bartın | |
dc.subject.ytm | Ecotourism | |
dc.identifier.yokid | 10214903 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | DÜZCE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 530892 | |
dc.description.pages | 137 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |