Show simple item record

dc.contributor.advisorMesci, Muammer
dc.contributor.authorYavuz, Ömer
dc.date.accessioned2020-12-04T12:53:51Z
dc.date.available2020-12-04T12:53:51Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-12-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/86069
dc.description.abstractSon yıllarda etnik restoranlara yönelik olarak artan müşteri talepleri, yiyecekiçecek sektöründe yer alan işletme sayılarındaki artış, ulusal ve uluslararasıyatırımcıların yiyecek içecek endüstrisine gösterdikleri ilgi ve alaka, etnikrestoranların istikbaline olumlu yönde etkilemiştir. Bu restoranlara yönelik olumludeğerlendirmeler ve bu alandaki önemli yatırımlar sonucunda araştırmacılardailgilerini ve çalışmalarını bu restoran çeşidinin mekanizmasına, müşterilerin hissiyat,davranış ve algılarına yoğunlaştırmaya başlamıştır.Bu araştırmanın temel amacı, İstanbul ilinde yer alan etnik restoranlardamüşterilerin fiyat ve marka değeri algılarını belirlemektir. Araştırmanın bir diğeramacı ise yönetici kapsamında etnik restoranların fiyatlandırma yöntemlerini vemarka değerini ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda çalışmadaki amaçlara ulaşmak içinİstanbul ilinde bulunan etnik restoran yöneticileri ve sahipleri ile görüşme yapılmış,bu restoranları tercih eden müşterilere anket uygulanmıştır. Araştırma kapsamındaçalışmanın amacına ulaşılmış ve etnik restoran sahiplerine, yöneticilerine vepotansiyel etnik restoran girişimcilerine çeşitli önerilerde bulunulmuştur.
dc.description.abstractIn recent years, increasing customer demand for ethnic restaurants, theincrease in the number of businesses in the food and beverage sector, the interest andrelevance of national and international investors to the food and beverage industryhave positively affected the future of ethnic restaurants. As a result of the positiveevaluations towards these restaurants and significant investments in this area, theresearchers began to concentrate their interest and studies on the mechanism of thisrestaurant type and the feelings, behaviors and perceptions of customers.The main purpose of this research is to determine the perception of customers'price and brand value in ethnic restaurants in Istanbul. Another aim of the research isto reveal the pricing methods and brand value of ethnic restaurants within the scopeof the manager. In this context, in order to achieve the objectives of the study,interviews were conducted with the managers and owners of ethnic restaurants inIstanbul and a questionnaire was applied to the customers who preferred theserestaurants. Within the scope of the research, the aim of the study was achieved andvarious suggestions were given to the owners, managers and potential ethnicrestaurant entrepreneurs.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleEtnik restoranlarda fiyatlandırma ve marka değeri: İstanbul ilinde bulunan etnik restoranlar üzerine bir araştırma
dc.title.alternativePricing and brand value in ethnic restaurants: A research on ethnic restaurants in İstanbul
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10295364
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityDÜZCE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid589861
dc.description.pages135
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess