Show simple item record

dc.contributor.advisorGökhun, İsmail Hakkı
dc.contributor.authorKavutcu, Mustafa
dc.date.accessioned2020-12-04T11:51:44Z
dc.date.available2020-12-04T11:51:44Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81273
dc.description.abstractBu çalışmamızda sığır böbreğinden izole edilerek kısmen saflaştırılan transa- midinaz enziminin bazı, fizikokimyasal ve kinetik özellikleri incelenmiştir. Önce enzimin L-Arginin, glisin ve L-ornitin için Michaelis-Menten ve Line- weaver-Burk grafikleri çizilerek her biri için Km değerleri hesaplanmıştır. Daha sonra yaptığımız deneylerde kullanılan L-ornitinin mfazlasının enzimi ürün inbihisyonuna uğrattığını gözledik. Ayrıca değişik pH'larda fosfat tamponları hazırlayarak enzim için optimum pH aralığnı tesbit ettik. Ayrıca böbrek homojenatından hazırlanan değişik enzim konsantrasyonlarının aktivite üzerine tesirleri araştırıldı. Saflaştırma basamaklarına ve kinetik çalışmalara ait bütün sonuçlar tablo ve grafikler halinde gösterilmiştir.
dc.description.abstractIn the present study, we investigated some physicochemical and kinetic properties of transamidinase enzyme which was isolated from cow kidneys and then partly purified. Michaelis-Menten and Lineweaver-Burk graphics of the enzyme were drawn by using L-Arginine, glycine and L-ornithine as substrates and Km values were calculated. In the later parts of the study, it has been observed that excess L-ornithine Causes product inhibition on the enzyme activity. In addition, we established optimum pH range for the enzyme by using phosphate buffer solutions of various pH values. The effects of different enzyme concentrations on the activity were also investigated. All the results in the purification and kinetic steps were given in tables and graphics.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleSığır böbrek transamidinazının izolasyonu, saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyokimya Anabilim Dalı
dc.subject.ytmCattles
dc.subject.ytmAminotransferases
dc.subject.ytmKidney
dc.subject.ytmTissue exraction
dc.subject.ytmBiochemistry
dc.identifier.yokid20024
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid20024
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess