Show simple item record

dc.contributor.advisorKarip, Aziz Bora
dc.contributor.authorGüneş, Yasin
dc.date.accessioned2023-09-26T11:33:32Z
dc.date.available2023-09-26T11:33:32Z
dc.date.submitted2018-08-06
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/752243
dc.description.abstractSleeve gastrektomi sonrası görülen protein eksikliği yağsız vücut kitlesinde azalmaya, sarkopeniye ve yaşam kalitesinin azalmasına neden olmaktadır. Protein eksikliği cerrahi sonrası ilk aylarda daha belirgindir. Hastalara sleeve gastrektomi sonrası ilk bir ay 1,2 gr/kg/gün protein desteği verdik. Protein desteği verilemeyen grupla karşılaştırıldığımızda yağsız vücut kitlesinin korunduğunu, yağlı vücut kitlesinin daha fazla azaldığını, sarkopeniyi önlediğini ve uzun dönemde yaşam kalitesini arttırdığını bulduk. Bu sonuçlar göz önüne alındığında sleeve gastrektomi yapılan hastalara postoperatif dönemde protein desteği önerilmelidir.
dc.description.abstractProtein deficiency after sleeve gastrectomy leads to decreased lean body mass, sarcopenia and decreased quality of life. Protein deficiency is more apparent in the first months after surgery.We gave protein support for 1,2 gr/kg/day for the first month after the diease sleeve gastrectomy.When compared to the group without protein sup- port, we found that lean body mass was preserved, fat body mass was reduced, sarkopenia was prevented, and long-term survival increased. Considering these results, protein support should be recommended in the postoperative period of patients with sleeve gastrectomy.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGenel Cerrahitr_TR
dc.subjectGeneral Surgeryen_US
dc.titleSleeve gastrektomi sonrası gelişen kilo verimi, sarkopeni ve yaşam kalite indekslerine ameliyat sonrası protein desteğinin etkisi
dc.title.alternativeSleeve gastrektomi sonrası gelişen kilo verimi, sarkopeni ve yaşam kalite indekslerine ameliyat sonrası protein desteğinin etkisi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGenel Cerrahi Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmGastrectomy
dc.subject.ytmWeight loss
dc.subject.ytmMuscular dystrophies
dc.subject.ytmObesity
dc.subject.ytmProteins
dc.subject.ytmObesity-morbid
dc.subject.ytmQuality of life
dc.identifier.yokid10161712
dc.publisher.instituteİstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi
dc.publisher.universitySAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid474630
dc.description.pages94
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess