Manisa ili etlik piliç yetiştiriciliğinin teknik yönden incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
TÜİK 2018 verilerine göre Manisa toplam 30,075,567 adet etlik piliç (Broiler) mevcudu ile ülkemizde ilk sıradadır. Ülkemiz etlik piliç varlığının % 13,59 unu barındırmakta olup adeta tavukçuluk sektörünün başkentidir. Manisa ilinde en fazla üretilen hayvansal ürün yıllık 396,997 ton üretim ile tavuk etidir. Tavuk eti üretiminde ilimiz 1. Sırada yer almaktadır. Manisa ili için bu kadar önem arz eden tavukçuluk sektörünün mevcut durumunu ortaya konulmaya çalışılacaktır. Tavukçuluğun hızla gelişmesi üretimin karlı ve maksimum verim düzeyinde sürdürülebilmesi için teknik bilgiye sahip yetiştiricilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla Manisa'daki tavuk yetiştiricilerinin tavuk üretimi sırasında uyguladıkları teknikleri, kümes yapısını, yetiştirme şekillerini ve sağlık koruma gibi hayvan performansını önemli düzeyde etkileyen konularda durum tespiti yapıp sektörün sorunlarını, eksiklerini ve ihtiyaç duyduğu teknik konuları belirleyip bunların çözümü konusunda öneri sunmaktır. Ayrıca araştırmadan elde edilen bilgi ve bulguları tavukçuluk sektörü ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmaktır. According to TÜİK data; Manisa ranks first in our country with a total of 30,075,567 broilers. Our country hosts 13.59% of broiler chickens and is the capital of poultry sector. The most animal product produced in Manisa is chicken meat with an annual production of 396,997 tons. Our province is in the 1st place in chicken meat production. The current status of the poultry sector, which is so important for the province of Manisa, will be put forward. The rapid development of poultry production is necessary to keep the production profitable and maximum yield. For this purpose, 5% of the 600 broiler broilers within the borders of Manisa province, ie 30 units, will be determined in different structures, capacities, different districts and working with different integrated companies. The aim of this course is to determine the problems, deficiencies and technical issues of the sector and to make suggestions for the solution of the problems that are applied by the chicken breeders during chicken production, poultry structure, breeding methods and animal performance such as health protection. In addition, to share the information and findings obtained from the research with the poultry sector and related institutions and organizations.
Collections