Türkiye'de temel gıda maddelerinin ambalaj tasarımlarının incelenmesi (süt, yumurta, sıvı yağ)
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, temel gıda maddelerinin ambalaj incelemesi ve geleceğe yönelik ambalajlama önerilerinin verilmesi temel amaç olarak belirlenmiştir. Bu amaç çerçevesinde temel gıda maddeleri içerisinden öncelikli olarak süt, yumurta ve sıvı yağ seçimi gerçekleştirilmiş ve örneklem grubu olarak belirlenmiş olan bu ürünlerin ambalaj tasarımları incelenmiştir. Gerçekleştirilen çalışma kapsamında var olan sınırlılıklar öncelikle temel gıdamaddelerinin ambalaj tasarımlarının üzerinden gerçekleştirilmiştir. Sebze, meyve, un, tuz gibi temel gıda maddelerinin ambalaj tasarımlarının sığ oluşlarının çalışma kapsamında incelemeye alınamamasına sebep olmuş ve eleme işlemi gerçekleştirilmiştir.Çalışmada belirlenmiş olan ve çalışma kapsamında temel gıda maddesi kavramı adı altında incelenecek olan maddelerin günümüze kadar var olan markaların ambalajları değerlendirilecektir. Ambalajlama yöntemleri ve incelemesi piyasa da yer alan markalar ve bu markaların üretimleri ile sınırlandırılmaktadır.Ambalajlama yöntemlerinin ve ambalaj türlerinin incelenmesi ve tasarım gibi hususlarda önerilerde bulunulması temel gıda maddelerinin taşınması, saklanması ve tüketiciye tazeliğini koruyarak sunulması aşamasında değer katacağı düşünülmektedir. Firmalar içinde büyük bir gider kalemi olan ambalaj giderinin sunulan önerilersonrasında daha akılcı kullanılacağı düşünülmektedir. In this study, packaging analysis of basic foodstuffs and future-oriented packaging recommendations have been determined as the main purpose. This purpose Among the basic foodstuffs, milk, eggs and liquid Oil selection was made and these products, whch were determined as the sample group packaging designs have been examined.The limitations that exist within the scope of the study are primarily basic food It was carried out over the packaging designs of the items. Vegetables, fruits, flour, The study of the shallowness of the packaging designs of basic foodstuffs such as salt and the elimination process has been carried out.The name of the basic foodstuff concept determined in the study and within the scope of the study The packages of the existing brands of the substances to be examined under will be evaluated. Packaging methods and inspection in the market brands and their production.Such as examination of packaging methods and packaging types and design making recommendations regarding the transportation, storage and storage of basic foodstuffs. It is thought to add value to the consumer while preserving its freshness. Suggestions for the packaging expense, which is a major expense item among companiesIt is thought to be used more rationally afterwards.
Collections