Show simple item record

dc.contributor.advisorGümüş, İzzet
dc.contributor.authorTemur, Özhan
dc.date.accessioned2023-09-22T12:22:47Z
dc.date.available2023-09-22T12:22:47Z
dc.date.submitted2023-07-19
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/739871
dc.description.abstractFast food sektöründe çalışan personel devir hızları incelendiğinde, yıl boyunca toplam personel sayısı kadar kişinin çıkış yaptığı ve yerlerine yeni kişilerin alındığı bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu devir hızının çeşitli sebepleri olmakla birlikte, doğru liderlik yöntemlerinin uygulanamaması, yoğun strese maruz kalınma ve iş görenlerin işten ayrılmak istemesi, bu araştırmanın en önemli çıkış noktasıdır. Bu araştırmada, fast food sektörü çalışanlarında algılanan liderlik stilleri ve algılanan stresin, işten ayrılma niyetine etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Araştırma 416 kişilik örneklem üzerinden Liderlik Tarzları Ölçeği, Algılanan Stres Düzeyi Ölçeği ve Ayrılma İsteği Ölçeği kullanılarak yapılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre demokratik liderlik algılanan stresi azaltırken, otokratik liderlik algılanan stresi ve işten ayrılma isteğini artırmaktadır. Bununla birlikte karizmatik liderlik tarzının algılanan stres düzeyine ve işten ayrılma niyetine önemli bir etkisi olmamıştır. Araştırmanın bir diğer bulgusuna göre algılanan stres düzeyinin örgütten ayrılma isteği üzerinde herhangi bir belirleyiciliği yoktur. Araştırmada, otokratik liderlik algısının ve algılanan stres düzeyinin işgörenlerin cinsiyetine, yaşına, medeni durumuna, öğrenim durumuna, sektördeki deneyimine ve işletmedeki deneyimine göre farklılaştığı belirlenmiştir. İşten ayrılma niyeti ise öğrenim düzeyine, sektördeki tecrübeye ve işletmedeki deneyime göre farklılaşmaktadır.
dc.description.abstractWhen the turnover rates of the personnel working in the fast food sector are analyzed, a table shows the number of employees and the replacement of the new persons during the year. Although there are various reasons for this turnover rate, failure to apply the right leadership methods, intense stress and the desire of the employees to leave the work is the most important starting point of this research. In this study, it is aimed to investigate the effect of perceived leadership styles and perceived stress on the intention to quit in fast food sector employees. The study was conducted on the scale of 416 people using the Leadership Styles Scale, Perceived Stress Level Scale and Separation Request Scale.According to the findings of the study, democratic leadership decreases perceived stress, while autocratic leadership increases perceived stress and willingness to quit. However, it has been observed that the style of charismatic leadership has no significant effect on perceived stress level and intention to leave. According to another finding of the study, the perceived stress level does not have any determinants on the desire to leave the organization. In the study, it was determined that autocratic leadership perception and perceived stress level differ according to the gender, age, marital status, education level, experience in the sector and experience in the enterprise. The intention to quit is differentiated according to the level of education, experience in the sector and the experience in the enterprise.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleFast food franchising çalışanlarında liderlik uygulamaları ve iş stresinin işten ayrılma niyetine etkisi
dc.title.alternativeLeadership practices in fast food franchise employees and the impact of business stress on the intent to leave work
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-07-19
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmFast food
dc.subject.ytmFast food sector
dc.subject.ytmFranchising
dc.subject.ytmJob stress
dc.subject.ytmLeadership
dc.subject.ytmStress
dc.subject.ytmWorkers
dc.subject.ytmTurnover intention
dc.identifier.yokid10242369
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid718536
dc.description.pages115
dc.publisher.disciplineİşletme Bilim Dalı


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess