Show simple item record

dc.contributor.advisorŞatana, Aziz
dc.contributor.authorSusar, Ali
dc.date.accessioned2023-09-22T12:14:56Z
dc.date.available2023-09-22T12:14:56Z
dc.date.submitted2021-06-14
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/738796
dc.description.abstractBu araştırma, 2019 yılı Kayseri iklim koşullarında farklı azot dozlarında, azot fikse eden rizobakteri uygulamalarının, şeker pancarında (Beta vulgaris L.) agronomik özelliklere etkisini gözlemlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede materyal olarak şeker pancarı tohum çeşidi Varios kullanılmıştır. Azot kaynağı olarak 2/3'ü ekimle beraber taban gübresi DAP ve 1/3'ü ilk çapa sonrası üst gübre olarak Üre uygulanmıştır. Azot uygulaması üç farklı dozda (5, 10, 15 kg/da) yapılmıştır. Araştırmada, Bakteri-1 (B1; Bactoboost = Bacillus subtilis, Bacillus megaterium ve Lactococcus ssp.), Bakteri-2 (B2; Symbion-N = Azospirillum, Rhizobium, Acetobacter ve Azotobacter) kullanılmıştır. Bakteri uygulaması dekara 300 ml olarak bitki 8-10 yapraklı iken yapraktan aşılama yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Yapılan araştırmada farklı doz azot uygulamalarında rizobakterilerin şeker pancarında agronomik özellikler üzerinde etkileri gözlemlenmiştir.
dc.description.abstractThis research was carried out in order to observe the effect of nitrogen fixing rhizobacteria applications on sugar beet agronomic properties in different nitrogen doses in Kayseri climate conditions in 2019. In the experiment, sugar beet seed varieties Varios were used. As nitrogen source fertilizer, 2/3 of them were planted together with DAP and 1/3 of them after the first hoe Urea was used as top fertilizer in three different doses (5, 10, 15 kg / da). Bacteria-1 (B1; Bactoboost = Bacillus subtilis, Bacillus megaterium and Lactococcus ssp.), Bacteri-2 (B2; Symbion-N = Azospirillum, Rhizobium, Acetobacter and Azotobacter), were administered in 300 ml per decare. Bacteria were vaccinated when the plant was 8 - 10 leaves. Investigating agronomic properties of rhizobacteria in sugar beet.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAzot dozları ve rizobakteri uygulamalarının şeker pancarının (Beta vulgaris L.) agronomik özelliklerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of nitrogen doses and risobacter applications on agronomic characteristics of sugar beet (Beta vulgaris L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-06-14
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10282262
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityERCİYES ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid667075
dc.description.pages93
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess