Rasyona farklı oranlarda tilki kuyruğu (Ceratophyllum demersum) ilavesinin, aynalı sazan balığı (Cyprinus carpio L.,1758) yetiştiricilik performansı üzerine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, aynalı sazan balığı (Cyprinus carpio) rasyonuna farklı oranlarda bir makroalg türü olan Ceratophlyllum demersum (Tilki kuyruğu)'nun katılmasının, balıkların büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Denemede her grup için 15'er adet sazan balığı kullanılmıştır. Denemeler 3 tekerrürlü yapılmıştır. Başlangıç ağırlıkları ortalama 18,8 g olan sazan balıkları 52 gün süreyle beslenmiştir. Araştırma sonunda kontrol grubunda 33,83±0,07 g, C5 grubu (% 5 Tilki kuyruğunu içeren) 34,42±0,37 g; C10 grubu (%10 Tilki kuyruğunu içeren) 29,43±1,70 g ve C15 Grubu (% 15 Tilki kuyruğunu içeren) 27,30±,55 g ağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, sazan balıklarının beslenmesinde rasyona soya küspesi yerine % 5 Tilki kuyruğunun yemlere katılmasının büyüme oranı, yem değerlendirme oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etki yaptığı tespit edilmiştir. In this study, the effects of coontail (Ceratophyllum demersum) which is a macroalgae species, as a Dietary Supplement at different rates on mirror carp (Cyprinus carpio L.,1758) performance (growth, feed conversion rate, feed consumption and body composition) were investigated.In the experiment, 15 carp were used for each group. Experiments were established with 3 parallels for each group. Mirror carp , with an average initial weight of 18.8 g, were fed for 52 days. At the end of the study, fish weight reached 33.83 ± 0.07 g in the control group, C5 group (containing 5% coontail) 34.42 ± 0.37 g; The C10 group (containing 10% coontail) had a weight of 29.43 ± 1.70 g and the C15 group (containing 15% coontail) had a weight of 55 g.At the end of trial, it was found that the addition of 5% coontail instead of soybean meal to the feed of carp had a positive effect on growth rate, feed evaluation rate, protein efficiency rate and body composition.
Collections