Alternatif turizm türü olarak agro turizm potansiyelinin belirlenmesi: Kayseri örneği
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma Kayseri destinasyonunun agro turizm konusu hakkında mevcut durumunu değerlendirmek, potansiyelini belirleyip ortaya çıkarmak, yapılabilirliği ve sürdürülebilirliğini hususunda öneriler sunmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, araştırmada Kayseri destinasyonunun agro turizm potansiyelinin nitel yöntemlere dayalı olarak değerlendirilmesi bu değerlendirmeler doğrultusunda ortaya konacak bulgu ve önerilerle yaygın etkinin oluşturulması ve bölgeye yönelik agro turizmi geliştirme ve iyileştirme bakımından önem arz eden hususların saptanması hedeflenmiştir. Çalışmanın verileri nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış mülakat tekniği ile araştırmanın evrenini oluşturan Kayseri ilinde tarım ve turizm sektörlerinde çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlarda bulunan aynı zamanda monografik örnekleme yöntemi ile seçilen araştırmanın evrenini temsil edebileceği düşünülen çalışanlarla yapılan mülakatlar neticesinde elde edilmiştir. Ek olarak elde edilen veriler doğrultusunda Kayseri ilinin agro turizmi üzerine bir SWOT Analizi yapılmıştır. Agro turizm faaliyetleri yapılırken, turistik aktivitelerden daha fazla kazanç sağlayacağı düşünülmesi sonucu turistik aktivitelere yönelmek dolayısıyla doğa tahribatının olması, kaynakların aşırı ve bilinçsiz tüketimi olacağı hususu göz ardı edilmemelidir. Ayrıca agro turizm ile ilgili literatür ayrıntılı bir şekilde irdelenerek ilgili bilgi birikimine katkı sunulması hedeflenmiştir.Anahtar kelimeler: Agro Turizm, Turizm Potansiyeli, SWOT Analizi, Kayseri. This study aims to evaluate the current situation of Kayseri destination on the subject of agro tourism, to determine and reveal its potential, and to offer suggestions on its feasibility and sustainability. In this direction, it is aimed to evaluate the agro tourism potential of Kayseri destination based on qualitative methods, to create a widespread effect with the findings and suggestions to be put forward in line with these evaluations, and to determine the issues that are important in terms of developing and improving agro tourism for the region. The data of the study were obtained as a result of the interviews with the employees, who are thought to represent the universe of the research selected with the monographic sampling method, in the institutions and organizations working in the agriculture and tourism sectors in the province of Kayseri, which constitutes the universe of the research, with the semi-structured interview technique, one of the qualitative research methods. In addition, in line with the data obtained, a SWOT Analysis was made on the agro tourism of Kayseri province. While doing agro tourism activities, it should not be overlooked that as a result of thinking that it will gain more from touristic activities, there will be natural destruction due to touristic activities, and excessive and unconscious consumption of resources. In addition, it is aimed to contribute to the relevant knowledge by examining the literature on agro tourism in detail.Keywords: Agro Tourism, Tourism Potential, SWOT Analysis, Kayseri.
Collections