Show simple item record

dc.contributor.advisorOdabaşıoğlu, Fuat
dc.contributor.authorKeleş, Tahsin
dc.date.accessioned2021-05-08T12:59:40Z
dc.date.available2021-05-08T12:59:40Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2020-11-25
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/706651
dc.description.abstractÖz Bu araştırma yağlı kuyruklu Morkaraman ve Akkaraman koyunlarının yağsız ; kuyruklu Kıvırcık koçlarla melezlenmesi ile kaliteli kesim kuzuları elde etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın süt emme döneminde 31 baş Morkaraman, 15 baş Kıvırcık x Morkaraman (Fi), 31 baş Akkaraman ve 13 baş Kıvırcık x Akkaraman (Fi) kuzu; besi döneminde 19 baş Morkaraman, 15 baş Kıvırcık x Morkaraman (Fıy, 20 baş Akkaraman ve 1 1 baş Kıvırcık x Akkaraman (Fi) kuzudan; Vücut ölçüleri ile kesim ve karkas özelliklerinin incelenmesi içinde her genotip grubundan 6'şar baş kuzu kullanılmıştır. Her genotip grubu için elde edilen doğum ağırlıkları bakımından gruplar arası farklılık önemsiz; sütten kesim ağırlığı bakımından ise gruplar arası farklılık önemlidir (p<0. 01). Karkas randımanı bakımından gruplar arası farklılık önemsiz iken; Karkasta but, kol ve bel oranları bakımından gruplar arası fark önemli (p<0.01 ve p<0.05) bulunmuştur. Karkasta et ve yağ oranları bakımından gruplar arası fark önemli (p<0.01, p<0.05); kemik oranı bakımından gruplar arası fark önemsiz bulunmuştur.
dc.description.abstract2. ABSTRACT This research has been conducted faty tailed Morkaraman and Akkaraman sheep cross-breding with fatless tailed Kıvırcık rams to obtained good quality slaughter lambs. The data were obtained from 3 1 Morkaraman, 1 5 Kıvırcık x Morkaraman (Fi), 31 Akkaraman and 13 Kıvırcık x Akkaraman (Fi) lambs in suckling period, from 19 Morkaraman, 15 Kıvırcık x Morkaraman (Fi), 20 Akkaramari and 11 Kıvırcık x Akkaraman (Fi) lambs in fattening period after weaning and six lambs from each genotyps for body criters, slaughter and carcass charecteristics. There was no significant differences between genotype groups for birth weight; but it was found significant differences for weaning weight (p<0.01). There was no significant differences between genotype groups for dressing percentage; but it was found significant differences for percentage of leg, shoulder and loin (p<0.01 and p<0.05). There were significant differences between groups for percentage of lean and fat (p<0.01 and p<0.05) and it was no significant differences for percentage of bone.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.titleAkkaraman, kıvırcık x akkaraman (F1) morkaraman, kıvırcık x morkaraman (F1) kuzularının verim özelliklerinin karşılaştırılması
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2020-11-25
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmAnimal husbandry
dc.subject.ytmMeat
dc.subject.ytmAnimal nutrition
dc.subject.ytmSheep
dc.identifier.yokid58765
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid58765
dc.description.pages99
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess