Van piyasasında satışa sunulan tereyağların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
VIII ÖZ Bu çalışma da Van piyasasında satışa sunulan tereyağların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre örneklerin orta lama su oranı %24.37, sutyağı oranı %65.80, yağsız kurumadde oranı %2.61, erime noktası 31.05°C, reichert-meissl sayısı 26.54, sütyağı asitlik değeri 2.64, tuz oranı %0.2580, sabunlaşma sayısı 225.25, ref raktometre indisi 1.4551, iyot sayısı 31.10; küf-maya sayısı 26000 adet/g, lipolitik bakteri sayısı 488.5 adet/g ve koliform grubu bakteri sayısı 9610 adet/g'dır. Mikrobiyolojik kriterler arasındaki ilişkiler istatistiksel yönden p<0,01 düzeyinde önemli bulunmuştur. Duyusal değerlendirmeler sonunda da örnekler görünüş için 4.23, koku için 3.71, tat için 3.91 ve yapı için de 4.03 ortalama değerlerini almışlardır. IX ABSTRACT In this study, the physical chemical, microbiological and organoleptic properties of butters marketed in Van province were examined. According to the results average values of these experiments are as follows? water content %24.37, milkfat content %65.80, dry-matter content %2.61, melting point 31.05*C, reichert-meissl number 26.54, milkfat acidity value 2.64, salt content %0.2580, saponification number 225.25, ref Tactometer value 1.4551, iodine value 31.10, mould-yeast count 26.000 number/g, lipolytic bacteria count 488.5 number/g, coliform bacteria count 9610 number/g. There was a significant relationship between microbiological characteristics at p<0.01 level statistically. As the result of organoleptic evaluation, the samples had these mean values; for appearance 4.23, for smell 3.71, for flavor 3.91 and for structure 4.03.
Collections