Show simple item record

dc.contributor.advisorKaradeniz, Turan
dc.contributor.authorİslam, Ali
dc.date.accessioned2021-05-08T12:54:03Z
dc.date.available2021-05-08T12:54:03Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705833
dc.description.abstractm öz Van ekolojik şartlarında yetiştirilen 5 zerdali tipi ve 7 kayısı çeşidi üzerinde yürütülen bu çalışmada, fenolojik ve pomolojik özellikler incelenmiş ve yıl boyunca belirli aralıklarla alınan floem dokusundaki toplam Havanlar spektroteknik yöntemle belirlenmiştir. Sonuçta ortalama toplam flavan miktannm zerdalilerde 3.96 mg/g; kayısı çeşitlerinde 4.14 mg/g olduğu; bütün çeşitlerde vejetasyonun başında toplam flavan miktannm maksimuma çıktığı, dinlenme döneminde düşük miktarda olduğu ve Âralık-Ocak aylarında minimum seviyeye indiği tespit edilmiştir. Toplam flavanlar ile meyve gelişimi arasında bir ilişkinin bulunmadığı, ancak sürgün gelişimi ile toplam flavanlar arasında önemli ilişkilerin bulunduğu ortaya çıkmıştır. Anahtar Kelimeler. Kayısı, zerdali, floem, toplam flavan, meyve gelişimi, sürgün gelişimi. ABSTRACT This study has been carried on 7 apricot cultivars and 5 wild apricot forms in Van ecological contitions. The total flavan contents of phloem tissue exctracted from the plants at different intervals throughaut the yeas were determined by spectrophotometric method Acceding to the result, it was found that average total flavan was 3,96 mg/g in wild apricots and 4,14 mg/g in apricot cultivars. In addition, in early vegetation total flavan reached to a maximum leweL On the contrary, in dormancy period were minimum level (December and January). The correlations weren't found between total flavans and fruit dimensions, but the correlations were obtained between total flavans and shoot growiry. Key Words: Apricot, Primus armeniaca, wild apricot, phloem, total flavans, fruith growth, shoot growth.
dc.description.abstractm öz Van ekolojik şartlarında yetiştirilen 5 zerdali tipi ve 7 kayısı çeşidi üzerinde yürütülen bu çalışmada, fenolojik ve pomolojik özellikler incelenmiş ve yıl boyunca belirli aralıklarla alınan floem dokusundaki toplam Havanlar spektroteknik yöntemle belirlenmiştir. Sonuçta ortalama toplam flavan miktannm zerdalilerde 3.96 mg/g; kayısı çeşitlerinde 4.14 mg/g olduğu; bütün çeşitlerde vejetasyonun başında toplam flavan miktannm maksimuma çıktığı, dinlenme döneminde düşük miktarda olduğu ve Âralık-Ocak aylarında minimum seviyeye indiği tespit edilmiştir. Toplam flavanlar ile meyve gelişimi arasında bir ilişkinin bulunmadığı, ancak sürgün gelişimi ile toplam flavanlar arasında önemli ilişkilerin bulunduğu ortaya çıkmıştır. Anahtar Kelimeler. Kayısı, zerdali, floem, toplam flavan, meyve gelişimi, sürgün gelişimi. ABSTRACT This study has been carried on 7 apricot cultivars and 5 wild apricot forms in Van ecological contitions. The total flavan contents of phloem tissue exctracted from the plants at different intervals throughaut the yeas were determined by spectrophotometric method Acceding to the result, it was found that average total flavan was 3,96 mg/g in wild apricots and 4,14 mg/g in apricot cultivars. In addition, in early vegetation total flavan reached to a maximum leweL On the contrary, in dormancy period were minimum level (December and January). The correlations weren't found between total flavans and fruit dimensions, but the correlations were obtained between total flavans and shoot growiry. Key Words: Apricot, Primus armeniaca, wild apricot, phloem, total flavans, fruith growth, shoot growth.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı kayısı çeşitleri ile zerdali tiplerinde fenolojik ve pomolojik özellikler ile toplam flavanlar arasındaki ilişkilerin belirlenmesi üzerine araştırmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmPomological properties
dc.subject.ytmWild apricot
dc.subject.ytmApricot
dc.subject.ytmVan
dc.subject.ytmPhenology
dc.subject.ytmnull
dc.subject.ytmWild apricot
dc.identifier.yokid45346
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid45346
dc.description.pages34
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess