Van yöresinde yetiştirilen elma ve armut çeşitlerinde dinlenme ve vejetasyon döneminde toplam flavanların değişimi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
II ÖZET Bu çalışma, Van'da yetiştirilen Amasya, Golden, Starking standart elma ve Baharturş, Cebegirmez, Aslik ve Ekşi mahalli elma çeşitleri ile Ankara, Abbe-Fetel, Williams ve Coscia standart armut ve Mellaki ve Paşik mahalli armut çeşitleri üzerinde yürütülmüştür. Çeşitlerde hem morfolojik, fenolojik ve pomolojik özellikler belirlenmiş hem de sürgün ve meyve gelişimi ile toplam flavan içerikleri arasındaki ilişkiler değerlendirilmiştir. Sonuç olarak toplam flavan içerikleri ile gelişmeler arasında pozitif ilişkiler bulunmuştur. III SUMMARY This study was performed on standart and local apple cultivars such as Amasya, Golden, Starking, Ekşi, Bahartuş, Aslik and Cebegirmez, and standart and local pear cultivars such as Ankara, Abbe-Fetel, Coscia, Williams, Mollaki and Paşik grown in Van province. In these cultivars, both morphological, phenological and pomological characteristis were investigated, and relations between shoot and fruit development and total flavan contents were evaluated. Consequently, positive relations between total flavan contents and these developments were found.
Collections