Siyah alaca , sarı alaca sığır ile bunların melezlerinde besi gücü ve karkas özellikleri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
V ÖZ Sığır besiciliğinde karlılık ve etin kalitesi bazı etmenlere bağlıdır. Bu etmenler; ırk. yaş. cinsiyet, beslenme, besi süresi, başlangıç ağırlığı ve bitiş ağırlığıdır. Bunlarla birlikte, beside kullanılacak hayvanın sağlığı. hayvana verilen yem. sevk ve idare de sığır besiciliği ve kaliteli et üretimini etkileyen etmenlerdendir. Bu makalede Siyah-Alaca (Holstein-Friesian). Sarı-Alaca (Simental) ve bunların melezlerinde besi gücü ve karkas özellikleri karşılaştırmalı olarak derlenmiştir. Bununla birlikte bu derlemenin asıl amacı. Siyah- Alaca (Holstein-Friesian), Sarı-Alaca (Simental) ve bunların melezlerinde yukarıdaki etmenlere bağlı olarak ortaya çıkan besi gücü ve karkas özelliklerine ilişkin verileri değerlendirmektir. Sonuç olarak: Siyah-Alaca (Holstein-Friesian). Sarı-Alaca (Simental) ve bunların melezleri ülkemiz koşullarında yüksek performans gösterdikleri.belirlenmiştir. Siyah-Alaca (Holstein-Friesian) ve Sarı-Alaca (Simental) gibi kültür ırkları kadar, bunların yerli ırklarımızla melezlerinin de ülkemizdeki kırmızı et gereksinimini karşılamada büyük bir potansiyele sahip olduğu ve bu durumun konu ile ilgili birçok ıslah problemimde çözeceği düşünülmektedir. Anahtar Kelimeler : Siyah-Alaca. Sarı-Alaca. Besi Gücü. Karkas Karakteristikleri. Kesim. Et Kalitesi VI ABSTRACT In beef produclion._profitabiIily and quality of beef depend on some factors. The main factors arc breed, age. sex. nutrition, feed period, starling weight and slaughtering weight of animals. In addition, animal care, management, animals health and nutritional aspects are contributing_factors to the profit margin and beef quality. In this article, the fattening performance and carcass characteristics of the Black-Pied (Holslein- Friesian). Simental and their crossees with primitive breeds were rewiewed comparatively. Additionally. the main purpose of this review is to evaluate the data about the fattening performance and carcas characteristics of the Black-Pied (Holstein-Friesian). Simental and their crossees with primitive breeds with respect to factors above In conclusion. Black-Pied (Holstein-Friesian). Simental and their crossees with primitive breeds had a high performance in our country condition. As much as purebred Black-Pied (Holstein-Friesian) and Simental. their crossees with primitive breeds have a great potential to provide the red meat need in our country. It is thought that this would also solve many problems.in improving the feedlot performance. Key words : Black-Pied (Holstein-Friesian), Simental, Fattening Performance. Carcass Characteristics. Slaughter, beef quality.
Collections