Yanık yağ verilen sıçanlarda alkolün karsinogenez üzerine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Günümüzde tüketilen çok değişik yağlar beslenmede önemli yer tutar. Her ulusun ve her bölgenin yağ kullanımı gerek türü ve gerekse kullanış şekli bakımından önem taşır. Günümüzün hızlı çalışma temposuna ayak uydurabilmek için kızarmış yağlarla hazırla nan yemekler ve beslenme olağan sayılmaktadır. Bunun yanında gastrointestinal sistem bozuklukları ve çokbilinçsizce alınması sonucu '¦.` tümör oluşumunda artma görülmektedir. Ayrıca çağımızda alkol alımındaki artma yukarıda belirtilen yemek alışkanlığı ile beraber tümör oluşumunda artış, yapabileceği;. düşüncesi kabul edilir gibi görülmektedir. Gerek diyetteki karsinojenik maddeleribulup çıkarmak ve gerekse alkolün bilinen zararlı etkilerinden başka tümör oluşmasında kolaylaştırıcı etkisinin olabileceğinin anlatılması insanlık için önemli bir konudur. Her iki maddenin geniş halk kitleleri arasında kullanımı fazla olduğu için; halkı bilinçlendirmek ve bu konuda daha fazla denemeler yapmanın insan lık görevi olduğu kanısındayım.
Collections