Menekşe bitkisinin tuzluluğa dayanımının belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Tuzluluk, her yıl çok önemli oranda ürün kayıplarına sebep olmaktadır. Aşırı tuzluluk bitkinin beslenme ve metabolizmasına ters etki yaparak bitkiyi olumsuz etkilemektedir. Bu denemede menekşe bitkisi kullanılmış olup, 1,5 kg lık saksılarda deneme kurulmuştur. Sodyum klorürden hazırlanan farklı tuzluluk koşulları içeren sular (S1= (normal sulama suyu, kontrol), S2=2,0 dS/m, S3= 4,0 dS/m, S4=6,0 dS/m, S5=8,0 dS/m ve S6=10,0 dS/m) sulamada kullanılmıştır. Denemede araştırılan konular şunlar olmuştur: Bitkinin gelişmelerini incelemek amacıyla (2 ay sonra); bitki boyu, yaş ağırlık, kuru ağırlık, bitki P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Cu, Zn, Mn içeriklerinin değişimi. Uygulamaların mikro elementlerin artşına neden olduğu, makro elementlerden de sodyum ve kalsiyum elementinin artışına neden olduğu tespit edilmiştir. Salinity causes significant loss of product every year. Excessive salinity adversely affectsthe plant's nutritional and metabolism and adversely affects the plant. In this experimentviolet plant was used and in 1.5 kg pots were tested. Water containing different salinityconditions prepared from sodium chloride (S1 = (normal irrigation water, control), S2 =2.0 dS/m, S3 = 4.0 dS/m, S4 = 6.0 dS/m, S5 = 8.0 dS/m and S6 = 10.0 dS/m) was used inirrigation. Research topics in the following, In order to examine the development of theplant (after 2 months); plant height, wet weight, dry weight, plant P, K, Ca, Mg, Na, Fe,Cu, Zn, Mn contents of the change. It was determined that the applications caused theincrease of micro elements and the increase of sodium and calcium element from the macroelements.
Collections