Farklı tuz konsantrasyonlarının bazı kolza (Brassica napus L.) çeşitlerinin çimlenme ve çıkışı üzerine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma 2018 yılında farklı tuz konsantrasyonlarının çimlenme ve çıkış üzerine etkisini belirlemek amacıyla Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri laboratuvarında, kontrollü koşullardaki iklim odasında ve inkübatörde yürütülmüştür. Araştırma ` Tesadüf Parselleri Faktöriyel Deneme` desenine göre dört tekerrürlü olarak, 20±1.0 Co'lik sabit ortam sıcaklığına sahip kontrollü kabin içerisinde karanlık koşullarda gerçekleştirilmiştir. Denemede; Süzer, Samibey, Licord, NK Karavel ve Orkan kolza tohumları ve tuzun kontrol ile beraber 25, 50 ve 75 mMol dozları kullanılmıştır. This study was carried out to determinate of effect of different salt concentrations on germintation and emergence in 2018 in Bingöl University Faculty of Agriculture, Field Crops laboratory, laboratory,controlled climate chamber and incubator. The research was carried out in four replications according to the `Randomized Parcel Factorial Trial` pattern in a controlled cabinet with constant ambient temperature of 20 ± 1.0 Co under dark conditions. In the trial; Süzer, Sami Bey, Licord, NK Caravel and Orkan canola seeds and 25, 50 and 75 mMol concentration together with control of salt were used.
Collections