Taze ve dondurularak muhafaza edilmiş çilek kullanılarak yapılan reçellerin kalite kriterleri üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Başoğlu, Fikri | |
dc.contributor.author | Gülpek, Nuray | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:55:16Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:55:16Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2021-03-23 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693158 | |
dc.description.abstract | &ZES İn şaiışsaâas reçel yapışanda iaşe Te dcadıaraisraş çilek kalIasManîn-'ürüsıs etkisi araştırılmıştır.. Bss amaçla s fiago? Os manlı Te Karışıl Sseilikieki çilekler kullanılarak., bunları» bir kısaı doğrecl»9 diğer Mr kısmı ise tan® halinde t© şeker ```funstaKia -dtmt3^E^sBE,ak---de-polaadıkt.aa. sonra, reçel® işlenmiştir. Sonuçta, tase çilek 3mllanımındas meyreleria başlangıçta ki yapılarını da&a iyi korudukları halde f donssaş çilek kullana - sıadaj, yapıda dafılsalarıs ölüşteki, buaun. da Siago çeşidinde ®a azg Osaanlı çeşidinde es- fasla olduğe saptanmıştır. | |
dc.description.abstract | ÂBSÎMCÎ In. this stud j j quality differences of th@ jams produced from fresh, aad frojsea strawberries were investigated*. For this purpose, îiago, Ossasılz ssd aixed strawfe©rri*s >:®r© frosea. di*- r@ctly said in the syrup, îhes. they ¥®rs storaged for 5 souths until processing* Th© results of this work has pointed ` cut that the- fresh strawberries kept their natural tsxturs during processing,, tat the t®xtur@ of f rosea strawberries i»-©r® not suitable for pro cessing. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Taze ve dondurularak muhafaza edilmiş çilek kullanılarak yapılan reçellerin kalite kriterleri üzerine bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-03-23 | |
dc.contributor.department | Tarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 4214 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 4214 | |
dc.description.pages | 62 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |