Search
Now showing items 1-10 of 13
Havuç suyu üretiminde optimizasyon
(2020-11-14)
I- ÖZET Bu çalışmada, materyal olarak Marmara Bölgesinde yaygın olarak tüketilen Nantes çeşidi havuç kullanılmıştır. Bu havuç çeşidinin sebze suyuna işlenerek değerlendirilmesi ve farklı meyve suları kullanılarak kalitenin ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan kaşar peynirlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
ÖZET Bu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunuları kaşar peynirlerinin kimyasal bileşimi ve mikrobiyolojik niteliğini belirlemek amacıyla yapıldı. Kaşar peyniri örneklerinde, kimyasal olarak su, protein, asitlik, ...
Portakal, greyfurt ve mandalinanın dondurularak depolanması sırasında kalitedeki değişmeler
(2020-11-14)
ÖZ Bu araştırma, portakal, greyfurt ve mandalina ' nın dondurularak depolanması sırasında kal iteleri ndeki değişme leri saptamak amacıyla yapılmıştır. Dondurulmuş bu ürünlerin -fiziksel ve kimyasal analizleri yapılarak ...
Üzüm çekirdeği ilavesinin keklerin kalite özelliklerine etkisi
(2020-07-06)
Bu çalışmada; üzüm suyu ve şarap üreten işletmelerin atığı olan ve başta toplam fenolik madde olmak üzere biyolojik değeri yüksek bileşenlerce zengin yapıdaki üzüm çekirdeğinin keke ilave edilmesiyle ürünlerin kimyasal, ...
Yaban mersini meyvesinin tıbbi beslenme tedavisi uygulanan fazla kilolu bireylerde kilo yönetimi üzerindeki etkilerinin araştırılması
(2020-12-08)
Bu çalışmada yüksek vitamin ve lif içeriğine sahip, kan şekeri ve kolesterol üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtilen yaban mersini meyvesinin, tıbbi beslenme tedavisiyle fazla kilolu ve obez bireylerde kilo yönetimi ...
Yemeklik yağlarda yağ asitleri esterleştirme yöntemlerinin karşılaştırılması
(2020-11-14)
ÖZET Yemeklik yağlarda, yağ asitleri esterleştirme yöntemlerinin karşılaştırılması amacıyla, BF3-metanol (Bor Triflorür Metanol), ampulde direkt metilasyon, TMSH (trimethylsulphonium hydroxide) ve Na-metoksit (Sodyum ...
Servise hazır piliç (broiler) eti ürünlerinin depolanmaları sırasında gelişen tat dönmesi üzerinde araştırmalar
(2020-11-14)
Çalışmada kızarmış hamburger (K.Hamburger), kızarmış şinitzel (K.Şinitzel) ve çevirme piliç (Ç.Piliç)'in Poliamid+Polietilen (PA+PE) ile vakum ambalajlı olarak soğuk ve dondurarak depolanmaları sırasında yapılarında ...
Küp şeklinde kesilmiş domateslerin derin dondurma sonrası depolamada renk kayıplarının önlenmesi üzerinde bir araştırma
(2020-11-14)
ÖZET Bu çalışmada, sanayi tipi (Rio Grande) domates çeşidi kullanılarak, farklı konsantrasyonlarda Askorbik asit (0.5 g /100g, 1.0 g /100g, 1.5 g / 100g, 2.0 g / 1 OOg) ve sitrik asit (0.5 g/1 00 g, 1.0 g / 1 0Og, 1.5 g ...
Sebze püreleri ile üretilen yoğurtların özelliklerinin belirlenmesi
(2020-01-18)
Bu çalışmada kontrol (K), balkabağı (BKY), havuç (HY), bezelye (BY) ve yeşil kabak püreli (KY) yoğurt olmak üzere 5 farklı yoğurt üretilmiştir. Sebzelerin içerdikleri lifler, fenolik bileşikler ve organik asitlerin, laktik ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
Bu araştırmada Bursa il merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik bileşimlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada toplam 50 ayran örneği incelenmeye alınmıştır. Örnekler alındığı gün laboratuvara ...