Search
Now showing items 1-7 of 7
Fiziksel ve kimyasal rafinasyonla elde edilen ayçiçek yağının kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZ FİZİKSEL VE KİMYASAL RAFİNASYONLÂ ELDE EDİLEN AYÇİÇEK YAĞININ KALİTE KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR Bu araştırmada fiziksel ve kimyasal rafinasyonla elde edilen ayçiçek yağının rafinasyonun birim ...
Değişik hammaddelerden farklı oranlarda şeker katkısıyla üretilen bozaların kalite kriterleri üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET Değişik hammaddelerden farklı oranlarda şeker katkısıyla bozaların kalite kriterleri üzerinde araştırmalar. Aslında geleneksel bir ürünümüz olan boza, uzun yıllar ihmale uğramış ve yalnızca kışın üretilip, akşamları ...
Gemlik ve çelebi çeşidi zeytinlerden üretilen dolgulu ve dolgusuz yeşil zeytinlerin kaliteleri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
6. ÖZET Zeytin, halkımızın beslenmesi içn önemli. olan tsrımss o i r ür'ünümüzdür. Ülkemizin sof rai ık zeytin gereksiniminin yaklaşık %80' ini karşılayan Marmara Bölgesi, zeytin üretimi açısından Türk i ye * de ...
Marmara bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesi üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin; fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buğday örnekleri kalitenin ana kriteri olan öğütme ve ekmekçilik özelliklerine ...
Avşa Adası`nda üretilen şarapların kaliteleri üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırmada beyaz üzüm çeşidi Vasilaki ve Türkiye'de sadece Avsa Adası'nda yetiştirilen siyah üzüm çeşidi Adakarası ile diğer üzüm çeşitleri kullanılarak üretilen şarapların kaliteleri araştırılmaya çalışılmıştır. ...
İçme sütü üretimi aşamalarında trans yağ asitlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu araştırmada; içme sütü üretim aşamalarındaki trans yağ asitlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla; örnek bir süt fabrikasına gelen ve işlenen sütlerin trans yağ asitleri cins ve % miktarları yağ asidi metil ...