Browsing TEZLER by Subject "Vegetables"
Now showing items 1-4 of 4
-
Bazı sebze ve meyvelerin mikrodalga ışınlarla kurutulmasında kurutma parametrelerinin belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, ülkemizde yaygın olarak kullanılmayan bunun yanısıra gelişmiş ülkelerde özellikle baklagiller ve tahılların daha kısa sürelerde kurutma olanağını yaratabilmek amacıyla yaygın olarak kullanılan `mikrodalga ... -
Brokkoli (Brassica oleracea L. Convar botrytis (L.) Alef var. Italica plenck) yetiştiriciliği üzerinde bir araştırma
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-66- in Corvot-P- as 13»69 kg and the lowest in SGL as 14.28 kg. 2 2. The higbest marketable Corvet-F, main head yield per m «as obtained from control planting «ith 3.74 kg whereas the lowest yield «as obtalaed from ... -
Dondurarak muhafaza edilen bazı meyve ve sebzelerin mikrobiyolojisi ve depolama sürecindeki değişmeler üzerine araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Bu araştırmada, Bursa Bölgesinde donmuş gıda üretimi yapan iki büyük firmanın 1990 yılı ürünlerinden çilek, kiraz, yeşil kabak, kırmızı biber ve karnabahar materyal olarak kullanılmıştır. Bu materyallerde, donma işleminde ... -
Vakumla önsoğutmanın bazı sebze türlerinde muhafaza süresi ve ürün kalitesi üzerine etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET Çukurova üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde 1^991-1992 yıllarında yapılan bu çalışmada; bir önsoğutma yöntemi olan vakumla önsoğutmanm göbekli marul ve taze fasulyede, belirli depolama ...