Browsing TEZLER by Subject "Quality control"
Now showing items 1-6 of 6
-
Bir süt işletmesine gelen, üretimde kullanılacak olan çiğ sütlerin platform tesisleri ile kalitelerinin belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET BİR SÜT İŞLETMESİNE GELEN, ÜRETİMDE KULLANILACAK OLAN ÇİĞ SÜTLERİN PLATFORM TESTLERİ İLE KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ Bu çalışmada Bursa ili merkezinde bulunan bir süt işletmesine gelen çiğ sütlerin fiziksel, kimyasal ... -
Bursa-Balıkesir bölgesi beyaz peynir işletmelerinin teknolojik yapıları ve üretilen beyaz peynirlerin kalitelerinin saptanması üzerinde bir araştırma
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-27)Ülkemizin toplam peynir üretiminde % 59.6'lık bir paya sahip bulunan beyaz peynir, doğal niteliklerini kısa sürede yitiren önemli bir süt ürünüdür. Beyaz peynir yapımında üretim teknolojisi, ürü nün kalite nitelikleri, ... -
Bursa`da kasap dükkanlarında üretilen kasap köftesinin üretimi, raf ömrü mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri üzerine araştırma
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ABSTRACT This research was made in order to find the micro biological quality, content and making technology of butcher meat-balls (Kasap Köftesi) presenting to consumption in Bursa. With this aim, observing the making ... -
Konfeksiyon işletmelerinde kalite kontrol uygulamaları ve sonuçları üzerinde bir inceleme
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ekonomi, endüstri ve teknoloji gibi kavramların büyük bir hızla değişim sürecini yaşadığı ve tüketici bilincinin artarak ön plana çıktığı günümüzde firmaların daralan pazar ortamında rekabet edebilmeleri için kalite anlayışım ... -
Üretimde kalite kontrol etkilerinin araştırılması
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Endüstri komplike bir yapıdır. Kendi içinde özgün bir işleyişi ve kuralları vardır. Endüstrinin alt birimleri birbirlerine bir ağ gibi bağlanmıştır. Öyleki birimlerde olan değişim diğer birimleri etkilemekte ve onları da ... -
Yerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ABSTRACT Bu çalışma, ülkemizde üretilen yerli Ankara viskisi ile bu viskiye ait suma, dinlendirilmekte olan ham viskiler ve ülkemizde satılmakta olan bazı ithal viskilerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini ...