Search
Now showing items 1-10 of 25
Mısır ve buğday silajlarında bakteriyal inokulant kullanımının silaj fermentasyonu, aerobik stabilite ve rumen parçalanabilirliği üzerine etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Mısır ve Buğday Silajlarında Bakteriyal İnokulant Kullanımının Silaj Fermantasyonu, Aerobik Stabilite ve Rumen Parçalanabilirliği Üzerine Etkileri Bu çalışma laktik asit bakteri (LAB) inokulantlarının mısır {Zea mays) ...
Buğday kahverengi pası (Puccinia recondita rob.ex desm.f.sp. tritici )`nin Bursa ilindeki durumu toksonomik ve simptomatolojik özellikleri ile önemli buğday çeşitlerinin reaksiyonları üzerinde çalışmalar
(2018-08-06)
oz BU?DAY KAHVERENGİ PASI {Pnccinia recondiia Rob. ex Desm. f. sp. /////c/yNIN BURSA İLİNDEKİ DURUMU, TAKSONOMİK VE SİMPTOMA- TOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE ÖNEMLİ BU?DAY ÇEŞİTLERİNİN REAKSİ YONLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR. Bu ...
Geri melezleme generasyonlarının buğdayda bazı agronomik ve kalite unsurları üzerine etkisi
(2021-04-25)
oz Bu deneme, geri melezleme generasyonlannın buğdayda bazı agronomik ve kalite öğeleri üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla, 1988-1996 yılları arasında yürütülmüş olup, 1992-1996 yılları arasında yapılan çalışmalar ...
Bazı makarnalık buğday çeşitlerinin kombinasyon ıslahıyla geliştirilmesi üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ö Z On makarnalık buğday çeşidi kullanılarak oluşturulan yirmi melezleme kombinasyonunun F kuşağına ait sonuçlarının 3 değerlendirildiği bu araştırmada; bitki boyu, başak boyu, başakta başakçık sayısı, başakta tane sayısı ...
Yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin Marmara-86 çeşidi ekmeklik buğdayın tane verimi ve tanelerin protein içeriği üzerine etkileri
(2018-08-06)
oz Bu araştırma, Bursa ekolojik koşullarında yetiştirilen Marmara-86 ekmeklik buğday çeşidinde yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin tane verimi ve tanelerinin protein içeriği üzerine etkilerini araştırmak ...
Çeşitler arsı buğday melezlerinin F1 generasyonunda bazı agronomik ve sitolojik özelliklerinin belirlenmesi
(2021-04-25)
oz Çeşitler arası buğday melezlerinin Fi generasyonunda bazı agronomik ve sitolojik özelliklerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışma 1995-1996 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Görükle ...
Bursa ve yöresinde kimi kültür bitkilerine ilişkin sulama zamanının model yaklaşımı ile planlaması
(2018-08-06)
KISA ÖZET Bu çalışma ile Bursa ve Yöresinde yetiştiriciliği yapılan buğday (Kışlık), ayçiçeği ve şekerpancarının aylık sulama i sayıları ve su gereksinimleri %70, %80 ve %90 olasılık düzeylerinde belirlenmiş ve bunlara ...
Buğday verim ve kalitesine sıra arası uzaklığı ve yabancıot ilacının ( 2,4-D)etkileri
(2018-08-06)
VII ÖZ BU?DAY VERİM ve KALİTESİNE SIRA ARASI UZAKLI?I ve YABANCIOT İLACININ (2,4-D) ETKİLERİ Bu araştırma, makarnalık ve ekmeklik buğday çeşitlerinde en uygun sıra arası uzaklığını ve 2,4-D'nin etkisini saptamak ...
MV-20 ekmeklik buğday (Triticum aestivum var. Aestivum L.) çeşidinde farklı ekim sıklığı ve farklı azotlu gübre uygulamalarının verim ve verim öğeleri üzerine etkileri
(2021-01-15)
öz Bu arastama MV-20 ekmeklik buğday çeşidinde en uygun ekim sıklığı ve azot dozunun belirlenmesi amacıyla 1994/95 ve 1995/96 yıllarında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde ...
Azotlu gübre verme zamanlarının buğdayların verim ve kalitesine etkisi
(2021-04-25)
oz Bu araştırma azotlu gübre verme zamanlarının buğdayın verim ve kalitesine etkisini belirlemek amacıyla 1995/96 ve 1996/97 yıllarında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde ...