Search
Now showing items 1-10 of 15
Mısır ve buğday silajlarında bakteriyal inokulant kullanımının silaj fermentasyonu, aerobik stabilite ve rumen parçalanabilirliği üzerine etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Mısır ve Buğday Silajlarında Bakteriyal İnokulant Kullanımının Silaj Fermantasyonu, Aerobik Stabilite ve Rumen Parçalanabilirliği Üzerine Etkileri Bu çalışma laktik asit bakteri (LAB) inokulantlarının mısır {Zea mays) ...
Buğday kahverengi pası (Puccinia recondita rob.ex desm.f.sp. tritici )`nin Bursa ilindeki durumu toksonomik ve simptomatolojik özellikleri ile önemli buğday çeşitlerinin reaksiyonları üzerinde çalışmalar
(2018-08-06)
oz BU?DAY KAHVERENGİ PASI {Pnccinia recondiia Rob. ex Desm. f. sp. /////c/yNIN BURSA İLİNDEKİ DURUMU, TAKSONOMİK VE SİMPTOMA- TOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE ÖNEMLİ BU?DAY ÇEŞİTLERİNİN REAKSİ YONLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR. Bu ...
Bazı makarnalık buğday çeşitlerinin kombinasyon ıslahıyla geliştirilmesi üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ö Z On makarnalık buğday çeşidi kullanılarak oluşturulan yirmi melezleme kombinasyonunun F kuşağına ait sonuçlarının 3 değerlendirildiği bu araştırmada; bitki boyu, başak boyu, başakta başakçık sayısı, başakta tane sayısı ...
Yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin Marmara-86 çeşidi ekmeklik buğdayın tane verimi ve tanelerin protein içeriği üzerine etkileri
(2018-08-06)
oz Bu araştırma, Bursa ekolojik koşullarında yetiştirilen Marmara-86 ekmeklik buğday çeşidinde yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin tane verimi ve tanelerinin protein içeriği üzerine etkilerini araştırmak ...
Bursa ve yöresinde kimi kültür bitkilerine ilişkin sulama zamanının model yaklaşımı ile planlaması
(2018-08-06)
KISA ÖZET Bu çalışma ile Bursa ve Yöresinde yetiştiriciliği yapılan buğday (Kışlık), ayçiçeği ve şekerpancarının aylık sulama i sayıları ve su gereksinimleri %70, %80 ve %90 olasılık düzeylerinde belirlenmiş ve bunlara ...
Buğday verim ve kalitesine sıra arası uzaklığı ve yabancıot ilacının ( 2,4-D)etkileri
(2018-08-06)
VII ÖZ BU?DAY VERİM ve KALİTESİNE SIRA ARASI UZAKLI?I ve YABANCIOT İLACININ (2,4-D) ETKİLERİ Bu araştırma, makarnalık ve ekmeklik buğday çeşitlerinde en uygun sıra arası uzaklığını ve 2,4-D'nin etkisini saptamak ...
Çeşitler arası melezlemelerle buğdayda agronomik karekterlerce üstün kombinasyonların saptanması ve geliştirilmesi
(2018-08-06)
ö Z Güney Marmara ve benzer iklime sahip bölgeler için verimli ve kaliteli buğday çeşitlerini geliştirmek amacıyla ekmeklik ve makarnalık buğday hat ve çeşitlerinde değişik melezleme kombinasyonları gerçekleştirilmiştir. ...
Kombinasyon ıslahında geliştirilen ekmeklik buğday hatlarının bazı kalite özellikleri bakımından performansları
(2018-08-06)
-i- ÖZET Bu araştırmada, F6 generasyonunda ki 10 ekmeklik buğday hattı, ata çeşitleri ve bir standart çeşit bazı kalite özellikleri bakımından incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre bitki hatlarının bir bölümü atalarını ...
Buğday çeşitlerinde recurrent malzemelerle verim ve kalite karekterlerinin yönlendirilmesi
(2018-08-06)
ÖZ Bu araştırma, Güney Marmara Bölgesi koşullarında bazı makarnalık ve ekmeklik buğday hat ve çeşitlerinin geriye melezleme yöntemi kullanarak verim, kalite ve hastalıklara mukavemet yönünden iyileştirilmesi amacıyla, ...
Bursa ili buğday alanlarındaki kök ve kökboğazı fungal hastalıkları üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET BURSA İLİ BUĞDAY ALANLARINDAKİ KÖK VE KÖKBOĞAZI FUNGAL HASTALIKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR Bu çalışma Bursa ili buğday alanlarında 1996 ve 1997 yıllarında gerçekleştirilmiş olup, kök ve kökboğazı fungal etmenlerinin ...