Show simple item record

dc.contributor.advisorYağız, Ömer
dc.contributor.authorRydzik, Agnieszka
dc.date.accessioned2021-05-08T11:34:46Z
dc.date.available2021-05-08T11:34:46Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/687523
dc.description.abstractöz BİR MEŞRUBAT FABRİKASINDA VERİMLİLİK ÖLÇÜMÜ VE STANDARTLARI RYDZIK, Agnieszka Yüksek Lisans Tezi, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr. Ömer YA?IZ Şubat 1993, 113 sayfa. Bu tezde, bir meşrubat fabrikasındaki ham madde ve yardımcı malzemelerin verimlilikleri ve kayıp oranları hesaplanmış olup, standart değerler tespit edilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda, çeşitli çalışma koşullarında ve belli zaman aralıklarındaki kullanım ve kayıplar hakkında fikir edinilmesi mümkün olacaktır. Koşullar, fabrikadan fabrikaya ve ülkeden ülkeye değişmesine rağmen, bu değerlerin işletim amaçlarının tespit edilmesinde ve onlara ulaşılmasında yönetime faydalar sağlayacağı kesindir. Devamlı ölçüm ve mevsimsel verimlilik durumlarının saptanması sayesinde, işletim maliyetlerini azaltabilecek ve üretim kapasitesini arttırabilecek tasarım ve planlamalar yapılabilecektir. Anahtar Kelimeler : Verimlilik, Kayıplar, Standartlaştırma, ölçüm
dc.description.abstractABSTRACT PRODUCTIVITY MEASUREMENT AND STANDARDS İN A SOFT DRINK PLANT RYDZIK, Agnieszka Master of Business Administration Supervisor: Assist.Prof,Dr. Ömer YA?IZ February 1993, 113 pages. in this study, the yields ör losses of ingredients, materials and utilities have been measured in a soft drink plant and standard values have been set for them. As a result of this study, it has been possible to obtain information about usage and wastage at a given period and under specific working conditions. Although conditions vary from plant to plant and from country to country, it is felt that these minimum guideline values can be used by management to establish operating goals and to achieve them. Through continuous measurement and analysis of various critical productivities, projections and schedules can be made that will ensure low operating costs and maximize production capabilities. Keywords: Yield, Loss, Standardization, Productivity, Measurement.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleProductivity measurement and standards in a soft drink plant
dc.title.alternativeBir meşrubat fabrikasında verimlilik ölçümü ve standartları
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSoft drinks factory
dc.subject.ytmStandards
dc.subject.ytmProductivity
dc.identifier.yokid27289
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid27289
dc.description.pages113
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess