Productivity measurement and standards in a soft drink plant
dc.contributor.advisor | Yağız, Ömer | |
dc.contributor.author | Rydzik, Agnieszka | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:34:46Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:34:46Z | |
dc.date.submitted | 1993 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/687523 | |
dc.description.abstract | öz BİR MEŞRUBAT FABRİKASINDA VERİMLİLİK ÖLÇÜMÜ VE STANDARTLARI RYDZIK, Agnieszka Yüksek Lisans Tezi, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr. Ömer YA?IZ Şubat 1993, 113 sayfa. Bu tezde, bir meşrubat fabrikasındaki ham madde ve yardımcı malzemelerin verimlilikleri ve kayıp oranları hesaplanmış olup, standart değerler tespit edilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda, çeşitli çalışma koşullarında ve belli zaman aralıklarındaki kullanım ve kayıplar hakkında fikir edinilmesi mümkün olacaktır. Koşullar, fabrikadan fabrikaya ve ülkeden ülkeye değişmesine rağmen, bu değerlerin işletim amaçlarının tespit edilmesinde ve onlara ulaşılmasında yönetime faydalar sağlayacağı kesindir. Devamlı ölçüm ve mevsimsel verimlilik durumlarının saptanması sayesinde, işletim maliyetlerini azaltabilecek ve üretim kapasitesini arttırabilecek tasarım ve planlamalar yapılabilecektir. Anahtar Kelimeler : Verimlilik, Kayıplar, Standartlaştırma, ölçüm | |
dc.description.abstract | ABSTRACT PRODUCTIVITY MEASUREMENT AND STANDARDS İN A SOFT DRINK PLANT RYDZIK, Agnieszka Master of Business Administration Supervisor: Assist.Prof,Dr. Ömer YA?IZ February 1993, 113 pages. in this study, the yields ör losses of ingredients, materials and utilities have been measured in a soft drink plant and standard values have been set for them. As a result of this study, it has been possible to obtain information about usage and wastage at a given period and under specific working conditions. Although conditions vary from plant to plant and from country to country, it is felt that these minimum guideline values can be used by management to establish operating goals and to achieve them. Through continuous measurement and analysis of various critical productivities, projections and schedules can be made that will ensure low operating costs and maximize production capabilities. Keywords: Yield, Loss, Standardization, Productivity, Measurement. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Productivity measurement and standards in a soft drink plant | |
dc.title.alternative | Bir meşrubat fabrikasında verimlilik ölçümü ve standartları | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Soft drinks factory | |
dc.subject.ytm | Standards | |
dc.subject.ytm | Productivity | |
dc.identifier.yokid | 27289 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 27289 | |
dc.description.pages | 113 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |