Show simple item record

dc.contributor.advisorKaraman, İsa
dc.contributor.authorİniş, Şule
dc.date.accessioned2021-05-08T11:24:01Z
dc.date.available2021-05-08T11:24:01Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-10-25
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/684295
dc.description.abstractYapılan bu çalışmanın amacı; yabani buğday bitkisinin rizosferinden izole edilen bakterilerin immobilize edilerek buğday bitki gelişimi üzerine etkisinin belirlenmesidir. Çalışmada; yabani buğdayın rizosfer ve rizosfer çevresinden izolasyon yapılmıştır. Ardından bu bölgelerdeki bakteriler spesifik besiyerleri sayesinde izole edilmiştir. Elde edilen izolatlar prosedüre uygun olarak önceden belirlenen grup haline getirilecek bakteri sayısına göre gruplandırılarak immobilize edilmiştir. İmmobilizasyon sonucu elde edilen beadler buğdayla birlikte toprağa ekilmiştir. Yaprak ayası, gövde çapı, kardeşlenme sayısı ve kök uzunluğu buğdayın gelişim parametresi olarak belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre; kontrole kıyasla Şİ-38 bead grubunun tüm gelişim parametrelerinde artışa sebep olduğu saptanmıştır.
dc.description.abstractThe purpose of this study is; is to determine the effect of the bacterium isolated from the rhizosphere of the wild wheat plant on the wheat plant development by immobilizing. In study; Isolation was made from rhizosphere and rhizosphere perimeter of the wild wheat. Bacteria in these regions were then isolated by means of specific media. The obtained isolates were immobilized in groups according to the determined procedure. After the immobilization, the beads were planted in the soil together with the wheat. Leaf diameter, stem diameter, number of siblings and root length were determined as growth parameters of wheat. According to findings; resulted in an increase in all growth parameters of the Şİ-38 bead group compared to the control.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyomühendisliktr_TR
dc.subjectBioengineeringen_US
dc.subjectBiyoteknolojitr_TR
dc.subjectBiotechnologyen_US
dc.titleBuğday bitkisinin rizosfer bölgesinden bakteriyel izolatların eldesi, immobilizasyonu ve bitki gelişimi üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffect of bacterial isolates from the rhizosphere of wheat plant on immobilization and plant growth
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-10-25
dc.contributor.departmentBiyomühendislik Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10195561
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid514489
dc.description.pages65
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess