Show simple item record

dc.contributor.advisorBayram, Mustafa
dc.contributor.authorGözütok, Ömer Serdar
dc.date.accessioned2021-05-08T11:23:03Z
dc.date.available2021-05-08T11:23:03Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-25
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/683821
dc.description.abstractBu çalışmada; Elazığ, Diyarbakır ve Denizli yörelerinde yetiştirilen Öküzgözü üzüm çeşidinden üretilen şarapların bazı üretim aşamalarında içerdikleri fenolik bileşiklerin miktar ve dağılımlarının ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Şıra ve şaraplarda toplam asit, refraktometrik yöntemle kuru madde, pH, indirgen şeker, serbest ve toplam SO2, yoğunluk, alkol, uçar asit, toplam fenolik bileşik, toplam monomerik antosiyanin ve bazı bireysel fenolik bileşiklerin miktar ve dağılımı analizi yapılmıştır. Toplam monomerik antosiyanin miktarları; Denizli bölgesi şaraplarında, (157.74 mg/L) Elazığ ve Diyarbakır bölgesi şaraplarına (380.98, 372.45 mg/L) göre daha düşük düzeyde saptanmıştır. 3 farklı yörenin üzümlerinden elde edilen şaraplarda da en yüksek miktarda bulunan fenolik bileşik kateşin olarak belirlenmiştir. Yöre farklılıklarının üretilen şaraplardaki fenolik bileşikler üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir.
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the amounts and distributions of the phenolic compounds and physicochemical properties of the wines in some production stages, that are produced with Öküzgözü grapes grown in Elazığ, Diyarbakır and Denizli regions. Total acid, dry matter, pH, reducing sugar, free and total SO2, density, alcohol, volatile acid, total phenolic compound, total monomeric anthocyanin, and of some phenolic compounds in the must and wines were analysed. Total monomeric anthocyanin content were found to be lower in the wines of Denizli region (157.74 mg/L) compared to those in the wines of Elazığ and Diyarbakır region (380.98, 372.45 mg/L). Catechin was determined as the highest amount of phenolic compounds in the wines obtained from the grapes of 3 different regions. It is found that the regional differences had an impact on the phenolic compounds in the wines produced.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleFarklı bölgelerde yetiştirilen öküzgözü üzüm çeşidinden üretilen şarapların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of some physical and chemical properties of wines obtained from the okuzgozu grape growing in different region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-25
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10296762
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid582483
dc.description.pages73
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess