Search
Now showing items 1-10 of 62
Farklı zeolit dozlarının toprakta nitrat hareketi ve dolmalık biberin (Capsicum annum L.) gelişimi üzerine etkileri
(2020-02-03)
Zeolit, kullanımı amonyağa olan yüksek seçiciliği ve amonyum değişim kapasitesi nedeniyle azotlu gübrenin yıkanmasını azaltmaktadır. Çalışmada amaç Türkiye'de yaygın olarak bulunan zeolitin farklı dozlarda bitki kök ...
Beton ve asfalt yolların tercih kriterlerinin analizi
(2020-02-04)
Tez çalışması kapsamında, genel hatları ile beton yolların tanımı, önemi ve asfalt yollar ile aralarındaki farklar hakkında bilgiler verilmektedir.Beton yolların diğer yol türlerine tercih edilebilmesi için hızlı, güvenli, ...
Geleneksel yöntemle üretilen çamur peynirinin mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal kalitesinin belirlenmesi, raf ömrünün tespiti ve probiyotik ilaveli fonksiyonel çamur peyniri üretimi
(2020-02-26)
Tire çamur peyniri Ege bölgesinde geleneksel olarak üretilen ve yöre halkı tarafından sevilerek tüketilen geleneksel bir peynirdir. Bu tez çalışmasında ilk aşamada 4 farklı mandıradan temin edilmiş olan Tire çamur peynirinin ...
Lipozoma hapsedilmiş uçucu yağların deneysel periodontitiste periodontal yıkıma etkisinin araştırılması
(2020-02-28)
Bu çalışmanın amacı tarçın ve karanfil uçucu yağ lipozomlarının deneysel olarak oluşturulmuş periodontitisi önlemedeki etkisinin araştırılmasıdır.Bu çalışmada 28 adet dişi Wistar cinsi sıçan kullanılmış ve dört çalışma ...
Mavi ışık yayan diyotların bazı bakteri ve mantar türleri üzerindeki antimikrobiyal etkisinin araştırılması
(2020-01-29)
Gıda ve sağlık sektöründe oluşabilecek bakteri kaynaklı problemlerin önlenmesi için alternatif yöntemlere ihtiyaç vardır. Son yıllarda, gıdalarda kontaminasyona ve hastanelerde enfeksiyona sebep olan bakterilerin ...
Farklı ön ısıtma sıcaklıklarının domates pulpu ve salçasının özelliklerine etkisi
(2020-03-04)
Bu çalışmada domatesin pulpa ve salçaya işlenmesi sırasında uygulanan farklı ön ısıtma sıcaklıklarının (70, 75 ve 80 oC) elde edilen domates pulpu ve salçasının bazı önemli bileşenleri ve önemli karakteristik özellikleri ...
Tokat Kazova şartlarında farklı azot dozlarının ketencik bitkisinin (Camelina sativa L.) verim ve kalite özelliklerine etkileri
(2020-05-08)
Bu araştırma 2018-2019 vejetasyon döneminde Tokat-Kazova şartlarında kışlık olarak yürütülmüştür. Deneme tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yapılmıştır. Çalışmada ana parsellerde ...
Hasat sonrası benzo-<<<tiadiazol karbotiotik uygulamalarının kiraz meyvesinin antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
(2020-02-14)
Bu çalışmada, öncelikle hasat sonrası benzo-tiadiazolkarbotioik(BTH) uygulaması ile kiraz meyvelerinin antioksidan kapasitesinin artırılıp artırılamayacağının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, depolama öncesi 100 ve ...
Tek diyotlu bir fotovoltaik (PV) hücre/modül modelinin parametre için yeni bir yaklaşım
(2020-02-19)
Güneş enerjisi, fotovoltaik (PV) hücrelerin/modüllerin enerji üretim alanında geniş bir ölçüde kullanılmasını sağlayan popüler bir yenilenebilir enerji kaynağı haline gelmektedir. Bu nedenle, PV'lerin gerçekçi bir ...
Etlik piliçlerde bazı ağırlık ve kan parametri arasındaki ilişkinin kanonik korelasyon analizi ile incelenmesi
(2020-01-28)
Bu çalışmada etlik piliçlerde bazı ağırlık ve kan parametreleri arasındaki ilişkiler kanonik korelasyon analizi ile incelenmiştir. Bu amaçla Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde sıcaklık ...