Browsing ŞİFA ÜNİVERSİTESİ by Author "Beslenme Bilimleri Ana Bilim Dalı"
Now showing items 1-4 of 4
-
Diyete ceviz ilavesinin kan lipid parametreleri üzerine etkisinin araştırılması
Cesur, Fatih (ŞİFA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmamızda sağlıklı, gönüllü kişilerin diyetine ceviz ilave edilerek cevizin bu kişilerin serum lipidleri ve özellikle sdLDL'leri üzerine etkileri araştırılmıştır.Araştırmaya katılan kişilerin 21 gün boyunca günlük ... -
Fazla kilolu ve obez kadınlarda diyetteki günlük alınan kalsiyum miktarının antropometrik ölçümler ve biyokimyasal testler üzerine olan etkilerinin araştırılması
Billurcu, Yasemin (ŞİFA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-03-18)Obezite insan sağlığını bozan, morbilite ve mortaliteyi arttıran önemli bir beslenme sorunudur. Obeziteyi önlemeye yönelik çalışmalarda kalsiyumun da olumlu etkisinin olduğu vurgulanmıştır. Bu çalışmada amaç, diyette alınan ... -
Kronik fonksiyonel kabızlığı olan küçük çocuklarda süt çocukluğu dönemine ait beslenmeyle ilgili risk faktörlerinin araştırılması
Öner, Faruk (ŞİFA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-03-30)Fonksiyonel kabızlık, özellikle küçük çocuklarda sık rastlanan bir hastalıktır ve bazı beslenmeyle ilişkili faktörler çocuklarda kabızlık için hazırlayıcıdır. Ayrıca süt çocukluğu dönemindeki bazı nutrisyonel risk faktörleri ... -
Şifa Üniversitesi öğrencilerinin fiziksel aktivite düzeyleri ve ekran süreleri ile vücut kompozisyonlarının araştırılması
Güven Nehir, Ümmü (ŞİFA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-02-25)Gelişen teknoloji ile yaşam kolaylaşsa da, özellikle gençlerin sedanter bir hayat yaşamalarına ve dolayısıyla vücut kompozisyonlarının değişmesine neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Şifa Üniversitesi öğrencilerinin ...