Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yeminde iki farklı oranda ekstrüde fasulye unu kullanımının büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi
dc.contributor.advisor | Ustaoğlu Tırıl, Serap | |
dc.contributor.author | Belen, Volkan | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:10:24Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:10:24Z | |
dc.date.submitted | 2009 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/679732 | |
dc.description.abstract | Bu araştırma, % 15 ve % 20 oranında ekstrüde fasulye unu katılmış yemlerin (Fasulye 1 ve Fasulye 2) gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır.Deneme balıklarının başlangıç ortalama ağırlıkları Kontrol grubunda 99.04 ± 0.88 g, Fasulye 1 grubunda 99.53 ± 1.12 g ve Fasulye 2 grubunda 99.91 ± 0.93 g olarak belirlenmiştir. Deneme boyunca kontrol grubu % 45.31 ham protein, % 18.67 ham yağ, Fasulye 1 grubu % 45.33 ham protein, % 17.91 ham yağ, Fasulye 2 grubu % 45.37 ham protein ve % 20.7 ham yağ içeren yemle doyuncaya kadar beslenmiştir.Deneme sonunda, ortalama canlı ağırlıklar Kontrol grubunda 186.54 ± 13.37 g, Fasulye 1 grubunda 175.51 ± 3.44 g ve Fasulye 2 grubunda 164.81 ± 8.81 g olarak belirlenmiş olup gruplar arasındaki fark istatistiksel açıdan önemsiz bulunmuştur (P>0.05). Yem değerlendirme sayısı, Kontrol grubunda 1.3, Fasulye 1 grubunda 1.5 ve Fasulye 2 grubunda 1.4 olarak tespit edilmiş olup, gruplar arasındaki farkın önemsiz olduğu bulunmuştur (P>0.05).Deneme sonucuna göre % 15 ve % 20 oranında ekstrüde fasulye unu katılmış yemlerin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. | |
dc.description.abstract | The research was conducted to determine the effect of feeds containing 15% and 20% extruded common bean meal (common bean I and common bean II groups) on growth, feed conversion and body composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792).Average initial weights of fish were 99.04 ± 0.88 g in control group, 99.53 ± 1.12 g in common bean I group and 99.91 ± 0.93 g in common bean II group. During the experiment, control, common bean I and common bean II groups were fed containing % 45.31 crude protein, % 18.67 crude fat; % 45.33 crude protein, % 17.91 crude fat; and % 45.37 crude protein, % 20.7 crude fat, respectively.At the end of the experiment, average final weights of control, common bean I and common bean II groups were 186.54 ± 13.37g, 175.51 ± 3.44 g and 164.81 ± 8.81 g, respectively (P>0.05). Feed conversion ratios of control, common bean I and common bean II groups were 1.3, 1.5 and 1.4, respectively (P>0.05).In this study we determined that the different inclusion levels (15% and 20%) of extruded common bean meal in feeds did not effect growth, feed conversion and body composition in rainbow trout. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yeminde iki farklı oranda ekstrüde fasulye unu kullanımının büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi | |
dc.title.alternative | Effect of two different inclusion levels of extruded common bean meal in feeds on growth, feed conversion and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 352335 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SİNOP ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 246663 | |
dc.description.pages | 55 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |