Show simple item record

dc.contributor.advisorUstaoğlu Tırıl, Serap
dc.contributor.authorBelen, Volkan
dc.date.accessioned2021-05-08T11:10:24Z
dc.date.available2021-05-08T11:10:24Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/679732
dc.description.abstractBu araştırma, % 15 ve % 20 oranında ekstrüde fasulye unu katılmış yemlerin (Fasulye 1 ve Fasulye 2) gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır.Deneme balıklarının başlangıç ortalama ağırlıkları Kontrol grubunda 99.04 ± 0.88 g, Fasulye 1 grubunda 99.53 ± 1.12 g ve Fasulye 2 grubunda 99.91 ± 0.93 g olarak belirlenmiştir. Deneme boyunca kontrol grubu % 45.31 ham protein, % 18.67 ham yağ, Fasulye 1 grubu % 45.33 ham protein, % 17.91 ham yağ, Fasulye 2 grubu % 45.37 ham protein ve % 20.7 ham yağ içeren yemle doyuncaya kadar beslenmiştir.Deneme sonunda, ortalama canlı ağırlıklar Kontrol grubunda 186.54 ± 13.37 g, Fasulye 1 grubunda 175.51 ± 3.44 g ve Fasulye 2 grubunda 164.81 ± 8.81 g olarak belirlenmiş olup gruplar arasındaki fark istatistiksel açıdan önemsiz bulunmuştur (P>0.05). Yem değerlendirme sayısı, Kontrol grubunda 1.3, Fasulye 1 grubunda 1.5 ve Fasulye 2 grubunda 1.4 olarak tespit edilmiş olup, gruplar arasındaki farkın önemsiz olduğu bulunmuştur (P>0.05).Deneme sonucuna göre % 15 ve % 20 oranında ekstrüde fasulye unu katılmış yemlerin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı tespit edilmiştir.
dc.description.abstractThe research was conducted to determine the effect of feeds containing 15% and 20% extruded common bean meal (common bean I and common bean II groups) on growth, feed conversion and body composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792).Average initial weights of fish were 99.04 ± 0.88 g in control group, 99.53 ± 1.12 g in common bean I group and 99.91 ± 0.93 g in common bean II group. During the experiment, control, common bean I and common bean II groups were fed containing % 45.31 crude protein, % 18.67 crude fat; % 45.33 crude protein, % 17.91 crude fat; and % 45.37 crude protein, % 20.7 crude fat, respectively.At the end of the experiment, average final weights of control, common bean I and common bean II groups were 186.54 ± 13.37g, 175.51 ± 3.44 g and 164.81 ± 8.81 g, respectively (P>0.05). Feed conversion ratios of control, common bean I and common bean II groups were 1.3, 1.5 and 1.4, respectively (P>0.05).In this study we determined that the different inclusion levels (15% and 20%) of extruded common bean meal in feeds did not effect growth, feed conversion and body composition in rainbow trout.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleGökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yeminde iki farklı oranda ekstrüde fasulye unu kullanımının büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffect of two different inclusion levels of extruded common bean meal in feeds on growth, feed conversion and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid352335
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySİNOP ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid246663
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess