FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Browse by
Recent Submissions
-
Arılı deresi (Rize)'nin fiziko-kimyasal açıdan su kalitesinin tespit edilmesi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışma, Arılı deresi üzerinde deniz suyunun etkisini göstermediği su kotundan başlayarak 570 m su kot'una kadar olan yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki akarsu yatağında belirlenen 7 adet istasyondan aylık su ... -
Bazı kemikli balıklarda ektoparazitler
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Sırakaraağaçlar deresindeki Dişlisazancık balığı, Aphanius danfordii Boulenger 1895, Eğrez balığı, Vimba vimba tenella Nordmann 1840, Altınbaş kefal balığı, Liza aurata Risso 1810, Gümüş balığı, Atherina ... -
Balık tazeliğinin balık unu kalitesi üzerine etkisi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Sinop ilinde kurulu bulunan 3 fabrikada 8 saat arayla hammaddeden numuneler alınarak TVB-N ve TBA analizleri yapılmış ve 4 farklı tazelik grubu oluşturulmuştur. Hammaddenin işlenmeye başlamasından 90 dk sonra kurutma ünitesi ... -
Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yemlerinde kanola yağını kullanma olanakları
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, farklı oranlarda kanola yağı içeren rasyonların gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) büyümesi, kimyasal kompozisyonu ve yağ asit miktarları üzerine etkileri incelenmiştir.Araştırmada, ortalama canlı ... -
Bazı deniz balıklarında görülen metazoan parazitler
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ekim 2006-Eylül 2007 tarihleri arasında yürütülen bu araştırmada, Orta Karadeniz'in Sinop Yarımadasından yakalanan mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840), kalkan (Psetta maxima Linnaeus, 1758), tirsi ... -
Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yeminde iki farklı oranda ekstrüde fasulye unu kullanımının büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, % 15 ve % 20 oranında ekstrüde fasulye unu katılmış yemlerin (Fasulye 1 ve Fasulye 2) gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) büyüme, yem değerlendirme ve vücut kompozisyonu üzerine ... -
Beymelek lagün gölünde çipura balığının (Sparus aurata L., 1758) bazı populasyon parametrelerinin tahmini
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, 30 Ekim 2006 ve 9 Mayıs 2007 tarihleri arasında Beymelek Lagün Gölü'ndeki çipura balığının (Sparus aurata L., 1758) farklı avcılık yöntemlerine göre boy-ağırlık kompozisyonları, boy-ağırlık ilişkileri, ... -
Kekik uçucu yağı uygulamasının soğuk koşullarda muhafaza edilen hamsinin kalitesi üzerine etkisi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada baş ve iç organları çıkarılmış hamsilere Origanum vulgare L.subsp. hirtum uçucu yağı uygulanmış ve bu uygulamanın raf ömrü üzerine etkisi çalışılmıştır. Temizlenmiş balıklar kilitli buzdolabı poşetine konulmuş ... -
Zeolitin koi balıklarının (Cyprinus carpio L.,1758) yetiştiriciliğinde kullanımı
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada zeolitin, koi balıklarının yetiştiriciliğinde kullanılabilme olanağı incelenmiştir. Çalışma, dört ayrı denemeden oluşturulmuştur.Birinci denemede, yeme %2 ve %10 oranında ilave edilen zeolitin, miktarı ile ... -
Karadeniz`in Türkiye kıyılarındaki zooplanktonun genel dağılımı ve Acartia clausi Giesbrecht, 1889 (Copepoda=Calanoida) türünün yumurta verimi üzerine bir araştırma
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Mevcut çalışmada, Karadeniz'in Türkiye kıyılarındaki zooplanktonun dağlımı, kompozisyonu, bolluk ve biyokütle değerleri Haziran 2006, Ekim 2006 ve Mayıs 2007 tarihlerinde toplam 53 istasyonda araştırılmıştır. Zooplankton ... -
Orta karadeniz bölgesindeki su ürünleri işletmelerinin kredi kullanımı ve yetiştiricilik üzerine etkileri
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Orta Karadeniz Bölgesi'nde su ürünleri yetiştiriciliği yapan işletmelerin kredi kullanımlarını belirlemek, kredi temini aşamasında yaşadıkları sorunları tespit etmek ve işletmelerin beklentilerinin ... -
Buzdolabında depolanan hamsi (Engraulis Encrasicholus, L., 1758) balığının raf ömrüne biberiye (Rosmarinus officinalis L.) ekstraktının etkisi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada doğal antioksidan olarak kullanılan biberiye (Rosmarinus officinalis L.) ekstraktının buzdolabı koşullarında (4±1ºC) depolanan hamsi (Engraulis encrasicholus, L., 1758) balıklarında kullanımının etkisi ... -
Orta Karadeniz bölgesinde Akdeniz midyesinin (Mytilus galloprovincialis, Lamarck, 1819) farklı derinliklerde büyüme ve yaşama oranlarının belirlenmesi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Mevcut araştırma derinlik farklarının midyeler (Mytilus galloprovincialis, Lamarck, 1819) üzerindeki büyüme ve yaşama oranına etkilerinin araştırılması amacıyla, Ağustos 2008-Ağustos 2009 tarihleri arasında Sinop ili iç ... -
Orta Karadeniz bölgesinde ağ kafeslerde levrek balığı (Dicentrarchus labrax L., 1758) yetiştiriciliği
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yapılan araştırmada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetiştiriciliği yapılan levrek balığının (Dicentrarchus labrax L., 1758) Orta Karadeniz Bölgesi'nde, Samsun ili Yakakent ilçesi Çam Gölü mevkiinde ticari amaçla ... -
Pelet ve ekstrude yemlerle beslenen gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss W.,1792) gelişmesine ilişkin karşılaştırmalı bir araştırma
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Kastamonu ilinde bulunan özel bir alabalık üretim tesisinde hazırlanan pelet yem ile özel bir yem fabrikasında üretilen ekstrude yemin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) büyüme ve gelişmesi üzerine ... -
Farklı oranlarda prina yağı içeren yemlerin gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792) gelişmesi ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, farklı oranlarda prina yağı içeren yemlerin gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss W., 1972), büyümesi, vücut kompozisyonu ve sindirilebilme oranları üzerine etkisi incelenmiştir.Araştırmada, ortalama ... -
Doğal ve yapay renklendiriciler uygulanarak buzdolabı koşullarında muhafaza edilen sıcak dumanlanmış zargana balığının (Belone belone euxini Günther, 1866) bazı kalite kriterlerinin tespiti
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, zerdeçal (Curcuma longa L.) ve sunset yellow FCF katkılı salamuralara tabi tutulup, sıcak dumanlanan zargana balıkları (Belone belone euxini, Günther 1866) buzdolabı koşullarında muhafazaya alınmış, kimyasal, ... -
Farklı modifiye atmosfer koşullarında paketlenen ve buzdolabı sıcaklığında depolanan levrek balığının (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden incelenmesi
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmada, levrek balıkları (Dicentrarchus labrax, L. 1758) baş ve iç organları çıkarılıp, hava, MAP (%75 CO2 + %25 N2, %60 CO2 + %40 N2, %30 CO2 + %30 O2+ %40 N2) ve vakum ile paketlenerek buzdolabı sıcaklığında (2.9oC ? ... -
Dinamik topolojik sistemler üzerine
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışmasında, S4 lojiğinin Kripke semantikleri üzerinde durulup, topolojik anlamda tanımlanabilirliği, sağlamlığı ve tamlığı gösterilmiştir. Ayrıca sürekli fonksiyonlar yardımıyla ve temporal modaliteler ile oluşturulan ... -
Sinop ilindeki göl, gölet ve baraj göllerinde bulunan balık türleri
(SİNOP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma Eylül 2008-Haziran 2009 tarihleri arasında Sinop İl sınırları içerisindeki göl, gölet ve baraj göllerindeki balık türlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.Araştırmada Merkez İlçe, Boyabat, Durağan, Erfelek, ...