Karadeniz`deki dikenli vatoz (Raja clavata L. 1758) balıklarının bazı morfolojik özellikleri ile et verimi, et kalitesi ve karaciğer ağırlıkları arasındaki ilişkilerin araştırılması
dc.contributor.advisor | Erkoyuncu, İbrahim | |
dc.contributor.author | Samsun, Osman | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:56:44Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:56:44Z | |
dc.date.submitted | 1986 | |
dc.date.issued | 2020-01-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/677443 | |
dc.description.abstract | Sinop İli civarından temin edilen 1 kg. ın üzerindeki 200 adet Dikenli Vatoz (Raja clavata L.1758) balığı üzerin de sürdürülen araştırmada, dişi ve erkek balıklarda sırasıy la ortalama toplam uzunluk 69,46 +- 0,67 cm ve 74,59 +- 0,58 cm, kanatlar arası uzunluk 47,92+- 0,46 cm ve 50,44 +- 0,37 cm, toplam ağırlık 2159,02 +- 80,28 gr ve 2719,70 +- 61,90 gr. yene bilen kısım ağırlığı 773,75 + 27,98 gr ve 955,67 +- 24,31 gr, bulunmuştur. Yenebilen kısım oranı dişi balıklarda % 36,53, erkek balıklarda ise % 34,88, besin maddeleri miktarları ise % 77,23 su, % 19,46 ham protein, % 1,30 ham yağ, % 1,48 ham kül ve %53 nitrojensiz öz madde olarak saptanmıştır. | |
dc.description.abstract | The research done over 200 thornback ray weighing at least a kilo each, which have been obtained from the vicinity of Sinop indicated that the total length 69.46+O.67 cm and 74.59+0.58 cm, the disc width 47.92+0.46 cm and 50.44+0.37 cm, total weight 2159.02+80.28 gr and 2719.70+61.90 gr, the weight of the edible part 773.75+27,98 gr and 955.67+24.31 gr on the average in females and males respectively. The rate of the edible part was 36.53 % in female fish and 34.88 ^ in males. Chemical composition of edible part was determined as 77.23 > water, 19. 46 % crude protein, 1.30 % crude fat, 1.48 % crude ash. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Karadeniz`deki dikenli vatoz (Raja clavata L. 1758) balıklarının bazı morfolojik özellikleri ile et verimi, et kalitesi ve karaciğer ağırlıkları arasındaki ilişkilerin araştırılması | |
dc.title.alternative | A Research on the relationships between some morphological characteristics and meat yield meat quality and the liver weight of the thornback ray (Raja clavata L. 1758) in Black Sea | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-01-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Thornback ray | |
dc.subject.ytm | Aquatic products | |
dc.subject.ytm | Common stingray fish | |
dc.identifier.yokid | 11148 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 11148 | |
dc.description.pages | 55 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |