Sinop yöresinde aynalı sazan (Cypinus carpio l.) anaçlarından yavru alma olanakları ve yavruların gelişmesine ilişkin bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
II SİNOP YÖRESİNDE AYNALI SAZAN {Cyprinus carpio L. 1758) ANAÇLARINDAN YAVRU ALMA OLANAKLARI VI YAVRULARI» GELİŞMESİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA ÖZET: Çalışmada Sinop yöresinde aynalı sazan anaçlarından yavru alınması ve yavruların gelişmesi amaçlanmıştır. Seçilen olgun anaçlar yumurtlama havuzuna alınmış ve havuza kakaban sistemi yerleştirilerek yumurtlamaları sağlanmıştır. Yumurtadan çıkan yavrular dolal -f suni yemle beslenmiştir. Kullanılan suni yem S»41 oranında protein içeren pelet alabalık yemi olup, yavrular doyuncaya kadar yemlenmiş t ir. ilk dönemlerde bu yem öğütülerek yavrulara verilmiştir. Yavru çıkışından 2 ay sonra ölçümlere başlanmış ve deneme sonuna kadar toplam 5 meristik ölçüm yapılmıştır. Mayıs 1996 - Aralık 1996 tarihleri arasında 7 aylık bir sürede gerçekleştirilen deneme sonunda yavrular ortalama 8.42 ± 0.128 g'a ve 7.61 ± 0.062 cm'ye ulaşmışlardır. Yavruların hesaplanan kondüsyon faktörü değerleri ölçüm sırasıyla, 2.115, 2.405, 1.760, 1.905 ve 1.920 olarak bulunmuştur. Araştırma süresince tesiste kullanılan suyun sıcaklık ortalaması 23.8°C olup, minimum 8°C ve maximum 32°C olarak tespit edilmiştir. Anahtar keliffieler: Cyprinus carpio, tatlı su, yumurtlama metodları, büyüme. Ill A RESEARCH OH BREEDING POSSIBILITIES OF HATÖRE CARP FISH {Cyprinus carpio h. 1758) AND ON THE GROWTH OF YOUNG CARP IN SINOP REGION ABSTRACT: In the present study, breeding of mature carp and the growth of young individuals in Sinop region have been studied. Selected mature carps were transferred to the spawning pond where kakaban system was set up. After spawning young individuals were fed on natural and artificial food (trout food with protein of 41%). This artificial food was ground and given the larva after coming out of the egg. After spawning first measurements were started two month later and were carried out five times during the period of the experiment between May 1998 and December 1996. End of experiment the mean ± SE weights and lengths of the young carps were 8.42 ± 0.128 g and 7.61 ± 0.062 cm, respectively. The condition factors at the first, second, third, fourth and fifth measurement have been measured 2.115, 2.405, 1.760, 1.905 and 1.920, respectively. During the period of the experiment the meon ± SE water temperature was 23.8°C (min=8°C and max=32°C). Key words: Cyprinus carpi o, freshwater, spawning methods, growth.
Collections