İstanbul Pirinççi Köyü dolgu mera alanlarının botanik kompozisyonları ve verim potansiyeli üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırma 2006-2007 yılları arasında İstanbul İli Eyüp İlçesi Pirinççi köyü doğal merasının moloz dökülen ve topraklarının çeşitli amaçlarla yok edilen 196 ha alanda yürütülmüştür. Bu araştırmada; Buğdaygil verimi, baklagil verimi, diğer familyalar verimi, yeşil ot verimi, kuru ot verimi ve bitki boyu belirlenmiştir.İki yıllık araştırma sonuçlarına göre, baklagil familyaları, buğdaygil familyaları ve diğer familyaların botanik kompozisyondaki oranları sırasıyla 2006 yılında % 69.3, % 23.4 % 7.3 , 2007 yılında % 49.8, % 11.1, % 39.1olarak belirlenmiştir. En yüksek yeşil ot ve kuru ot verimleri sırasıyla birinci etap için 4055 kg/da, 1154,9 kg/da, ikinci etap için 1566.7 kg/da 523.2 kg/da olarak belirlenmiştir. This research was carried out in the area (196 ha.) with destroyed soil and debris poured of natural pasture of Pirinççi Village of Eyüp District of İstanbul Province in 2006 and 2007 years. In this research, forage grasses yield, forage legumes yield, other family forage crops yield, forage yield, dry matter yield and plant height were determined.According to results of this research, ratios in the botanical composition of legume families, grass families and other families were 69.3 %, 23.4 %, 7.3 % in 2006 and 49.8 %, 11.1 %, 39.1 % in 2007, respectively. The highest forage and dry matter yield were 4055 kg/da and 1154.9 kg/da for first stage; 1566.7 kg/da and 523.2 kg/da for second stage, respectively.
Collections