Hatay ilinin çeşitli bölgelerinde yetiştirilen sebze ve meyvelerdeki pestisit kalıntılarının incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, Hatay ilinin farklı bölgelerinde (Payas, Dörtyol, Erzin, Samandağ, Hassa, Büyükdalyan, Harbiye, Çekmece, Kırıkhan) yetiştirilen çeşitli meyve ve sebze örneklerinde (çilek, greyfurt, limon, kırmızı biber, yeşil biber, yeni dünya, hıyar, erik, domates ve kayısı) bulunabilecek 175 adet pestisitin kalıntı düzeyleri araştırılmıştır. Kalıntı analizleri QuEChERS metodu kullanılarak LC-MS/MS aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. In this study, 175 pesticide residues in various vegetable and fruit samples (strawberry, grapefruit, lemon, red pepper, green pepper, loquat, cucumber, plum, tomato, apricot) grown on different regions of Hatay (Payas, Dörtyol, Erzin, Samandağ, Hassa, Büyükdalyan, Harbiye Çekmece Kırıkhan) were investigated. Residue analyses were performed by LC-MS/MS using QuEChERS method.
Collections