Hatay yöresindeki organik alabalık yetiştiricilik imkanlarının araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu tezde, Hatay ilindeki gökkuşağı (Oncorhynchus mykiss) alabalık işletmelerinin, organik alabalık üretimi bakımından uygunluğunu analiz etmek amaçlanmıştır. Bu nedenle Türkiye'nin Hatay ilinde kayıtlı ve sadece yılda 1 ton kapasite üzerinde olan çiftliklere anketler yapılmıştır.Çalışma sonuçlarına dayanarak, toplam işletme sayısının 11 olduğu ancak bu işletmelerin %91'inin şahıs işletmesi, %9 `unun bir şirkete, kooperatife veya da birliğe ait olduğu tespit edilmiştir. Çalışanların %56'sı aile bireyleridir. Tüm çalışanların sadece %16'sı eğitimlidir. İşletmelerin %19'u doğal kaynak suyu, % 81 ise dere suyu kullanmaktadır. Sadece iki alabalık işletmesi kuluçkahaneye sahiptir.Oksitetrasiklin, tetrasiklin olarak bilinen bir gruba aittir. Alabalık işletmelerinin kullanıp kullanmadıklarını belirlemek için düzeyi ölçülmüştür. Kontrol grubu olarak kullanılmak üzere hazırlanan standartlar, ortalama vücut ağırlığı 233.9 ± 1.7g ve boyu 26.9 ± 0.36cm olan balıklara kg 75mg olacak şekilde enjekte edilmiştir. İncelenen doku kastır. Oksitetrasiklin düzeyi yüksek performanslı sıvı kromatoğrafi cihazı (HPLC) ile belirlenmiştir. Çalışma sonuçları hiç bir işletmenin, balıkları pazarlamadan önce oksitetrasiklin kullanmadığını göstermiştir.Yeni çalışma, analiz edilmiş alabalık çiftliklerinin bazılarında organik alabalık yetiştiriciliğinin mümkün olduğunu önermiştir. Ancak, çiftlikler, su ürünleri mühendisleri, teknisyenleri ve Türk devleti ile koordineli çalışmalı ve organik alabalık için yeni pazarlar bulmalıdırlar. This thesis was aimed at analyzing, rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) farming enterprises in Hatay province, in terms of organic salmon production. For this purpose, a survey was done including and only over 1 ton / year capacity trout farm which were registered in Hatay province of Turkey.On the basis of the present study, 11 trout farming enterprises were in Hatay borough?s. Of these 91 %were belong to the owners, 9 % were belonging to a company, cooperative or an association. 56% of the workers were family members. Among all workers, only 16% were educated. 19% of fish farm enterprises were using natural spring water while 81% were using valley water. Only two rainbow trout farm enterprises owned a hatchery.Oxytetracycline (OCT) is belong to a group known as Tetracycline. The level of it was measured in order to find out whether the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) farms were using it or not. Standards were prepared by injecting 75 mg / kg body to average body weight 233.9 ± 1.7g and 26.9 ± 0.36cm lengths. Prepared standards were used as a control group. The examined tissue was muscle. Oxytetracycline levels were measured by High Performance Liquid chromatograph (HPLC). Study results showed that no trout farm enterprises were used oxitetracyclin, before marketing the fish.In the present study, it was suggested that, organic trout culture is possible in some of these analyzed trout farms. However, they should cooperate with aquaculture engineering, technicians and Turkish government and find new markets for organic trout.
Collections