İnsanlara kolin askorbat ve C vitamini uygulanmasından sonra kan askorbik asid düzeylerinin karşılaştırılması ve kolin askorbat` ın stabilitesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Araştırmamız kolin askorbatın insanlara ağız yolundan verildiğinde kan askorbik asid düzeyine etkisi ve kolin as korbatın stabilite çalışmaları olmak üzere iki bölümden oluş muştur. Araştırmanın ilk bölümünde, 500 mg askorbik asid içe ren miktarda kolin askorbatın gönüllülere ağız yolundan ve rilmesi ile oluşan kan askorbik asid düzeyi artışlarının, standart 500 mg C vitamininin (Redoxon, Roche) oluşturduğu kan vitamin düzeyi artışları ile karşılaştırılabilecek seviyede olduğu saptanmıştır. Bu şekilde bir askorbik asid vericisi olarak görev yaptığı gösterilen kolin askorbatın, içerdiği askorbik asid miktarı esas alınarak yapılan stabilite çalışmaları, araştır mamızın ikinci bölümünü oluşturmuştur. Burada kolin askorbat stok solüsyonunun, oda ısısı ve buzdolabında (4 C) bir yıl beklemekle stabl kaldığı, ayrıca kaynatmaya ve B vitaminleri ile seyreltmeye dayanıklı olduğu gösterilmiştir. Buna paralel olarak, kolin askorbatın çeşitli dilüsyonlarınm stabilitele- ri incelenmiş ve bunlar arasında stabl olan en düşük konsant rasyondaki solüsyon bulunarak (% 10 askorbik asid içeren), Redoxon (Roche) ve askorbik asid (Merck)'in aynı konsantras yondaki solüsyonları ile çeşitli zaman aralıklarında ve ayrı ca, değişik pH'larda yüzde askorbik asid kaybı bakımından karşılaştırılmıştır. Bu deneylerin sonuçları kolin askorba tın, diğer C vitaminlerine göre çok daha dayanıklı olduğunu göstermiştir. This study is consisted of two sections, involving the effect of cholin ascorbate on the blood ascorbic acid levels, When administered per os to human and the stability experiments of cholin ascorbate. In the first part of this research, it is determined that the increases in the blood ascorbic acid levels, following the oral administration of 500 mg ascorbic acid to volunteer individuals, are available to be compared with the increases in blood vitamin levels due to the standart 500 mg vitamin C (Redoxon, Roche). In the second part of our research, the stability of cholin ascorbate, which is an ascorbic acid donor, are performed, considering primarily its ascorbic acid content. It has been demonstrated that the stock solution of ascorbate had remained stabl both, at room temperature and in refrigerator (+4°C) for one year and it is resistant to boiling and the diluting with B vitamins. Paralely to these findings, the stability of various dilution of cholin ascorbate are observed and the least concentrated stable solution among these solutions, is determined (10% ascorbic acid content) and compared with the solutions of Redoxon (Roche) and ascorbic acid (Merck) of same concentrations by means of ascorbic acid loss percentage at different intervals and under different pH conditions. The results of this experiment demonstrates that cholin ascorbate is more resistant than other vitamin C types.
Collections