Balıklı buyyon besiyerinde staphylococcus aureus protein A sının oluşumu üzerine araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
48 ÖZET Bu araştırmada, Staphylococcus aureus Cowan I kökeninin çeşitli besiyerlerindeki protein A varlığı incelenmiş; bunlardan 1/20 oranında sulandırılmışa 0.5 NaCI katkılı ana balıklı buyyonda en iyi aglutinasyon tespit edilerek, en iyi sonuçlara ulaşılmıştır. Bu işlemin ardından, klinik materyallerden elde edilen 75 Staphylococcus aureus kökeni, yine bu besiyerinde ve ayrıca da 1/1, 1/2,1/4 oranlarında sulandırılmış %0.3 NaCI katkılı ana balıklı buyyonlarda; 1/5,1/10,1/20 oranlarında sulandırılmış %0.5 NaCI katkılı ana balıklı buyyonlarda ; %1,%2,%5'lik çukulatamsı ağarlarda; %1 pepton+%1 ağarda protein A varlığı bakımından test edildiğinde, sonuçların bir önceki sonuçlar ile paralel olduğunu.yani 1/20 oranında sulandırılmış %0.5 NaCI katkılı ana balıklı buyyonun daha iyi olduğunu tespit ettik. Bizim bu deney sonucunda 1/20 lik, %0.5 NaCI katkılı balıklı ana besiyeri ile elde ettiğimiz verileri, daha önce başka besiyerleri ile yapılmış başka denemelerin sonuçlarıyla karşılaştırdığımızda, arada anlamlı sayılabilecek farklılıklara rastlamadık. Dolayısıyla Staphylococcus aureus kökenlerinde protein A belirlenmesinde, sunduğumuz bu yeni besiyeri de gelecekte önemli bir yer I tutacaktır.
Collections