Phylogenetic analysis of bacterial communities in kefir by metagenomics
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Geleneksel ferment bir içecek olan kefir, kefir tanelerinin süte ilave edilip sütün mayalanmaya bırakılmasıyla elde edilir. Kefir taneleri birbirleriyle uyum içinde yaşayan bakteriler ve mayalardan oluşan karışık bir mikrofloraya sahiptir. Fermente süt ürünlerinin gıda ve insan sağlığı açısından güvenliği önem taşıdığı için mayalanmada görevli mikobiyal popülasyonun yapı ve özellikleri de çok iyi bilinmelidir. Kefir bakteriyel kompozisyonun hızlı bir şekilde belirlenmesi gıda güvenliğinin tespitini hızlandırır ve ayni zamanda kefirden elde edilecek biyoaktif maddelerin belirlenmesini kolaylaştırır. Bu çalışmanın amacı fermente kefir içeceğindeki ve kefir tanelerindeki bakteri komünitelerinin kültüre dayalı ve kültüre dayalı olmayan metotlarla (metagenomik yaklaşım) belirlenmesidir. Kefir içeceği ve kefir tanelerinden, her iki analiz metoduyla da toplam genomik DNA izole edilmiş ve kısmi 16S rRNA gen bölgesi üniversal bakteri primerleri ile çoğaltılmıştır. Çoğaltılmış 16S rRNA gen bölgeleri bir klonlama vektörü olan PGEMT-Easy plazmidine aktarılmış ve pozitif klonların DNA dizi analizleri yapılmıştır. Geniş çapta elde edilen DNA dizi analizi verileri NCBI veritabanındaki BLASTN programı kullanılarak taranmış ve benzerlik skorlarına göre de 7 farklı bakteri tür düzeyinde (Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus kefiranofaciens, Lb. helveticus, Acetobacter lovaniensis, A.syzygii, Leuconostoc mesenteroides, Enterococcus faecium) ve 1 tane bakteride genus düzeyinde belirlenmiştir (Lactobacillus kefiri or parabucheri). Belirlenen türlerin filogenetik yakınlıkları 16S rRNA gen bölgeleri kullanılarak Neighbor-joining algoritması ile belirlenmiştir. Bu çalışmanın sonuçları, mikrobial açıdan karışık bir kültürdeki populasyonun büyük çoğunluğunun belirlenmesinde, kültüre dayalı olan ve kültüre dayalı olmayan yöntemlerin birlikte kullanılmasının tek bir metodun kullanılmalarından daha etkili olduğu göstermiştir Kefir is a traditional fermented milk beverage which is produced by adding kefir grains into milk and is allowed for fermentation. Grains contain vital complex flora of microorganisms (bacteria and yeast) that live in harmony. Since health and food safety of fermented milk products is important, population structure of food-type microbes involve in fermentation should be known very well. Rapid determination of kefir bacterial composition may accelerate the determination of food quality and also may facilitate specification of bioactive products that obtain from kefir. The goal of this thesis was to analysis the genomic structure of bacterial communities of the fermented kefir drink and grains by both culture-dependent and culture-independent methods (metagenomic approach). Total Genomic DNA was purified from each analysis methods and the partial small subunits of 16S rDNA were amplified by a pair of universal bacterial primers. 16S rDNAs fragments were cloned and then sequenced. The vast quantities of data were screened in NCBI database by BLASTN program according to similarity scores with related sequences. 7 different bacteria were identified to species level composed of Lactococcus lactis subsp. lactis , Lactobacillus kefiranofaciens, Lactobacillus helveticus, Acetobacter lovaniensis, Acetobacter syzygii, Leuconostoc mesenteroides, Enterococcus faecium and 1 bacteria to genus level named Lactobacillus kefiri or parabucheri. The results of this study showed that the combination of both methods is more efficient to identify high percentage of species than using only one of them. Finally, phylogenetic relationships among identified species inferred from partial 16S rRNAs gene sequencing were determined by Neighbor-joining algorithm.
Collections