Show simple item record

dc.contributor.advisorAvcıkurt, Cevdet
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2020-12-03T18:45:41Z
dc.date.available2020-12-03T18:45:41Z
dc.date.submitted2000
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/63713
dc.description.abstractBu çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Osmanlı Mutfağı sunan restoranlar, Özellikli Restoranlar olarak incelenmiştir. İlk bölümde; Türk kültürü içerisindeki yeme- içme alışkanlıklarından ve bunun tarihsel gelişim sürecinden bahsedilmektedir. İkinci bölümde; Özellikli Restoranların yapıları ve bulundukları piyasa incelendikten sonra; satışlarını geliştirme ve tanıtım amacıyla yaptıkları pazarlama faaliyetlerinden bahsedilmektedir. Üçüncü bölümde; İstanbul'daki Özellikli Restoranlar' in bugünkü durumu, istatistiksel veriler aracılığıyla analiz edilmektedir. Yapılan anket çalışmasıyla; özellikle belli başlı pazarlama sorunları saptanmaya çalışılmaktadır. Çalışmanın sonucu ve öneriler kısmında ise; Özellikli Restoranların pazarlama faaliyetleri değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmenin ışığında; hem günümüzde hem gelecekte başarılı pazarlama çalışmalarının yürütülmesi için çözüm önerilerinde bulunulmaktadır.
dc.description.abstractThis study is composed of three chapters. Ottoman Restaurants is analysed that example of the Specialised Resturants. In the first chapter, the food and beverage habits and its historical development phase within the Turkish culture have been mentioned about. The second chapter, first, investigates the structures of the Specialised Restaurants and their market types and then, mentions about their marketing activities to promote sales and publicity. In the third chapter the present situation of the Specialised Restaurants in Istanbul has been analysed through statistical data. An attempt has been made to identify especially major marketing problems of them by means of a questionnaire. In the conclusion and recommendations part of the study, marketing activities of the Specialised Restaurants have been investigated. In the light of this evaluation, recommendations have been made to carry out successful marketing activities presently and in the future.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleTürkiye`de özellikli restoranlarda pazarlama sorunları ve çözüm önerileri: Bir örnek uygulama
dc.title.alternativeMarketing problems in the specialised restaurants in Turkey and recommendations; a study
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı
dc.subject.ytmService marketing
dc.subject.ytmRestaurants
dc.subject.ytmTurkish cuisine
dc.subject.ytmKitchen
dc.subject.ytmMarketing
dc.subject.ytmTurkish culture
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.identifier.yokid101755
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityBALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid98758
dc.description.pages143
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess