Show simple item record

dc.contributor.advisorSaçaklı, Haluk
dc.contributor.authorÖztürk, Taner
dc.date.accessioned2021-05-08T07:11:22Z
dc.date.available2021-05-08T07:11:22Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/629061
dc.description.abstractBu çalışma spor salonlarına giden kişilerin genel beslenme alışkanlıkları, katkılıbesinler ve gıda takviyeleri hakkındaki bilgi düzeylerinin tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır.Bu sebeple öncelikli olarak geniş bir literatür taraması yapılan çalışmada, buişlemin ardından da anket uygulaması yapılmıştır. Spor salonlarında gerçekleştirilenbu ankete, 21'i kadın ve 74'ü de erkek olmak üzere toplam 95 kişi katılmıştır.Yapılan analizler sonucunda, katılımcıların besin tercihlerinde gıdaların katkısızolmasının önemli bir sebep olmadığı bulunmuştur. Bununla birlikte, kişilerin gelir seviyesiile katkılı beslenmeye yönelik tutumları arasında ilişki bulunduğu; kadınların,katkılı beslenmeye yönelik tutum ve davranışlarda erkeklere nazaran daha mesafelioldukları; erkeklerin, gıda takviyelerine yönelik tutum ve davranışlarının kadınlara nazarandaha ılımlı olduğu; ve genel olarak da katılımcıların tutumları ile davranışlarınınörtüşmediği bulunmuştur. Bu bilgiler ise sonuç kısmında tartışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Katkılı Beslenme, Gıda Takviyeleri,
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the level of knowledge about generaldietary habbits, food addtives and supplements for those going to gyms. For this reason,a large literature survey was conducted primarily, followed by a survey. A totalof 95 people, 21 of whom were women and 74 were men, participated in this surveyconducted in gyms.As a result of the analyzes made, it was found that food additives-free foods arenot a primer reason in the participants' food preferences. However, there is a relationbetween the income level of the people and the attitudes towards food additives;women are more distant than males in attitudes and behaviors towards food additives;men's attitudes and behaviors towards food supplements are more moderate thanwomen; and in general, attitudes and behaviors of the participants did not overlap.This information is discussed in the conclusion section.Keywords: Food Additives, Supplementsen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectSportr_TR
dc.subjectSportsen_US
dc.titleSpor salonlarına giden kişilerin genel beslenme alışkanlıkları, katkılı besinler ve gıda takviyeleri hakkındaki bilgi düzeyleri, görüş ve tutumları
dc.title.alternativeGeneral dietary habits, and knowledge level, opinions and attitudes about processed foods and food supplements of GYM members
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentAntrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmSports
dc.subject.ytmSportsmen
dc.subject.ytmGymnasiums
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.subject.ytmNutritional support
dc.subject.ytmDietary supplements
dc.subject.ytmFood additives
dc.identifier.yokid10152176
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid466797
dc.description.pages94
dc.publisher.disciplineHareket ve Antrenman Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess