Browsing SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Beslenme ve Diyetetik"
Now showing items 1-4 of 4
-
Aromatik bitkilerden olan mercanköşkün antimikrobiyal özelliklerinin ve gümüş nanopartikül sentezi için uygunluğunun araştırılması
(İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-24)Son yıllarda sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesi için aromatik bitkilerin kullanımında ciddi bir artış meydana gelmiştir. Aromatik bitkilerden olan mercanköşkün içerdiği esansiyel yağlar ve fenolik bileşikler ... -
Spor yapan ve sedanter adolesanların beslenme durumunun karşılaştırılması
(İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021-02-12)Beslenme; büyüme, gelişme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için gerekli besinlerin yeteri kadar tüketilmesidir. Beslenme, insan gereksinmelerinin başında gelir. Sporcu beslenmesi; sporcunun yaşına, cinsiyetine, ... -
Şanlıurfa`da gıda ürünü olarak kullanılan akbaldır(Ornithogalum narbonense L.) ve kenger (Gundelia tournefortii L.) bitkilerinin farklı pişirme yöntemlerinin fenolik bileşik, vitamin c miktarı ve antioksidan aktivite değerleri üzerine etkisi
(İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-24)Bu çalışma, Şanlıurfa ilinde doğal olarak yetişen kenger (Gundelia tournefortii), akbaldır (Ornithogalum narbonense) bitkilerinin halk arasında en çok kullanılan pişirme yöntemlerinden olan, az suda haşlama ve yağda kızartma ... -
Yeni nesilde beslenme okuryazarlığı eğitiminin farkındalık düzeyine etkisi
(İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-21)Çocukluk ve adolesan dönemi, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu, beslenme alışkanlıklarının da değiştiği ve olumsuz beslenme davranışlarının artabileceği bir dönemdir. Özellikle yeni nesildeki olumsuz beslenme alışkanlıklarının ...