Zeytin karasuyunun arıtılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Zeytin karasuyu, asidik PH ve yüksek organik madde içeriğine sahip olmakla birlikte, büyük oranda da askıda katı madde pektinler, fenol bileşikleri ve şeker içermektedir. Öteki yandan karasu; içeriğinde bulunan aromatik bileşikler, basit ve kompleks şekerlerden dolayı yüksek enerji kaynağı potansiyeline sahiptir. Zeytinyağı üretimine bağlı olarak meydana çıkan karasu miktarı ve karasuyun kirlilik özellikleri; zeytin çeşidinden, zeytinin yetiştirilen topraklarından, iklim özelliklerinden, ürün alınan ağacın yaşından, hasat döneminden, işletmecelerce kullanılan suyun kimyasal özelliklerinden dolayı değişiklik göstermektedir. Zeytin karasuyu, içerdiği yüksek organik kirlilik nedeni ile çevre kirliliğine sebep olmasıyla birlikte, içerdiği azot ve potasyum gibi besin maddeleri ile organik maddeler göz önüne bulundurularak ve fiziksel, kimyasal özellikleri de göz önünde bulundurarak, sıvı ve katı gübre olarak da kullanılabilirler. Olive mill wastewater, acidic PH and high organic matter content, but largely also suspended solids pectins, phenol compounds, and sugar. On the other hand, olive mill wastewater; aromatic compounds contained in the content, because of the simple and complex sugar has the potential to high energy source. Depending on the amount of olive oil production resulting olive mill wastewater and pollution properties; olive varieties are grown olives, because soil, climate, the age of the tree taken from the properties of the product of the harvest period, the business, due to the water used as chemical properties. Olive mill wastewater, contained high organic pollution along with being the cause of environmental pollution because it contains nitrogen and potassium as nutrients and organic substances, taking into account and consider the physical and chemical properties are also considering can also be used as fertilizer, liquid and solid.
Collections