Show simple item record

dc.contributor.advisorYeşildağ, Mesude Figen
dc.contributor.advisorÇoruh, İrfan
dc.contributor.authorDönmez, Cengiz
dc.date.accessioned2021-05-08T06:32:28Z
dc.date.available2021-05-08T06:32:28Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-03-10
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/623301
dc.description.abstractYapılan bu çalışmada sera üretim sisteminde bakteri I (Bacillus licheniformis HK13, Pseudomonas putida NK12, Stenotrophomonas maltophilia BY44), bakteri II (Bacillus subtilis SK26, Rhizobium radiobacter SK63, Pseudomonas fluorescens FC42) ve kimyasal gübre uygulamalarının domates bitkisinde salkım sayısı, erkenci verim, birikimli verim, birikimli meyve sayısı, ortalama meyve ağırlığı, meyve boyu, meyve çapı, meyve sertliği, meyve kuru ağırlığı, toplam suda çözünebilir kuru madde, meyve suyu pH'sı ve titre edilebilir asit miktarı üzerine etkileri araştırılmıştır. ANOVA testi ile farklı bakteri uygulamalarının erkenci verim, birikimli verim, birikimli meyve sayısı, meyve boyu ve titre edilebilir asit için önemli olduğu görülmüştür (p<0,05). Ortalama meyve ağırlığı, meyve çapı, meyve sertliği, meyve kuru ağırlığı, toplam sude çözülebilir kuru madde ve pH için yapılan varyans analizi sonucunda bakterilerin önemli bir etkisinin olmadığı gözlemlenmiştir (p=0,212, p=0.240).
dc.description.abstractIn this study, effect of bacteria I (Bacillus licheniformis HK13, Pseudomonas putida NK12, Stenotrophomonas maltophilia BY4), bacteria II (Bacillus subtilis SK26, Rhizobium radiobacter SK63, Pseudomonas fluorescens FC42) and chemical fertilizer were investigated for cluster number, cumulative yield, cumulative fruit number, averagefruit weight, fruit height, fruit diameter, fruit hardness, fruit dry weight, total water soluble dry matter, fruit juice pH and titratable acid content on tomato plants. ANOVA test showed that different bacterial applications were important for early yield, cumulative yield, cumulative fruit number, fruit height and titratable acid (p <0.05). As a result of the analysis of variance for average fruit weight, fruit diameter, fruit hardness, fruit dry weight, total water soluble dry matter and pH, no significant effect of bacteria was observed (p = 0.212, p = 0.240).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKimyasal gübre ve bitki gelişimini uyaran kök bakterilerinin (PGPR) domates yetiştiriciliğine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of chemical fertilizer and root bacteria (PGPR) on tomato growing
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-03-10
dc.contributor.departmentBitki Koruma Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10327849
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityIĞDIR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid614591
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess